Празник на о-солената риба 2022

Празник на осолената риба 2021 г 2 11

Конкурс за най-добра осолена риба е гвоздея на програмата в Созопол

И тази година жителите и гостите на Созопол ще имат възможност да посетят за втори пореден път Празника на “О-солената риба”. При повечето от отборите подготовката за конкурса вече е в разгара си, а в същото време (месец Ноември е) Черно Море не спира да дипли в рибарските мрежи още и още едър паламуд.

Празник на “О-солената риба 2021” беше едно вълнуващо събитие за гражданите и гостите на град Созопол и един чудесен повод да дегустират от разнообразните и изключително вкусни рецепти за приготвяне на различни видове риба.


От организаторите: В Събота, 3 декември, програмата на конкурса ще бъде в три кръга преди и следобед. Водещи на на конкурса и на празника ще бъдат Асен Масларски и Росен Мирчев от радиопредаването „И рибар съм, и ловец съм…“ по програма „Хр. Ботев“ на БНР, а за доброто настроение на всички присъстващи сме подготвили музикална програма, игра с публиката „Познай със затворени очи коя е осолената риба“ и дегустиране на различни рибни вкусотии и морски дарове.

През втория ден – неделя, 4 декември, акцентът ще бъде върху представяне на рибни специалитети от созополски ресторанти.

Зрителите ще видят също така що е то кулинарен пърформанс в изпълнение на Катето Евро и шеф Таньо Шишков. Ще стане известен и големият победител от Конкурса за най-добра осолна риба, който ще получи наградата от 1000 лв.

Водещ на втория ден от празника е Георги Янакиев – автор и водещ на предаването „Гларуси и шамандури на Радио Бургас – БНР.


Празник на О-солената риба в Созопол 2021г.

Много от тях са характерни предимно за нашият град, останали ни наследство от нашите баби и дядовци, за които това е бил основен поминък в миналото. За радост – голяма част от рецептите са запазени и се приготвят и до днес.

споделя местна жителка.

Жителите и гостите на града ще имат възможността да опитат от различните видове осолена риба, а чрез оценката на авторитетното жури в състав: Шеф Таньо Шишков, професор Христо Пимпирев, Милен Петров – ресторантьор ще бъде излъчен най-добрият рибен деликатес.

Площад “Кулата” Созопол, 3-4 Декември 2022г.

Организаторите на Празника на О-солената риба – Ротари Клуб Созопол и Община Созопол са осигурили награден фонд, благодарение на спонсорите на събитието:

Голямата награда за баш майстора и първо място на Празника на ‘’О-солената риба в размер на 1000.00лв.

Награда за “Най-добър паламуд” в размер на 500.00лв.

Награда за “Най-добър чернокоп” в размер на 500.00лв.

Награда за “Най-добър друг вид” в размер на 500.00лв.

Очакваме ви на 3-ти и 4-ти Декември 2022г. (Събота и Неделя) в Созопол на площад “Кулата”.

Празника на “О-солената риба” се провежда за втора поредна година с надеждата да се превърне в традиция и да превърне морският град в желана дестинация и извън летния сезон.

Площад “Кулата” прие гостите и жителите на Созопол за празника на “О-солената риба” 2021г.
Празник на осолената риба 2022 Созопол
https://sozopol.org/wp-content/uploads/2022/11/pesenta-na-moreto-prez-dekemvri-v-sozopol.ogg

Заявете участие в Конкурса за “Най-добра осолена риба” до 25 Ноември 2022г. на телефон 0550 25704

Очаквайте Програмата за Празника на О-солената риба в Созопол 2022

Празник на О-солената риба 2022 - Созопол

1 thought on “Празник на о-солената риба 2022”

  1. Pingback: Регламент за провеждане на Празник на осолената риба в Созопол – Созопол

Leave a Comment