Арена Созопол посреща Гликерия

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Гласът на Гърция с първи концерт в България на Арена Созопол

Певицата Γλυκερία Κοτσούλα (Гликерия) ще взриви морския град на 23 юли

След великолепния концерт през 2015 година на Йоргос Даларас, на 23 юли 2016г. стадионът в Созопол за втора поредна година ще се превърне в сцена на автентичната гръцка музика.

За българската публика певицата Гликерия обещава да изпълни на живо едни от най-големите си хитове като “Без теб”, “Животът е едно море”, “Тези красиви очи” и много други. Тя идва у нас по покана на фондация “Солей”.

''ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ'' – Γλυκερία
Μουσική : Θανάσης Πολυκανδριώτης
Στίχοι : Μάνος Ελευθερίου

Posted by Γλυκερία/Glykeria official on Saturday, July 5, 2014

Гликерия е на сцената повече от 20 години и е едно от големите имена в историята на гръцката музиката. Може да се похвали с 25 златни и платинени албуми, не случайно е наричана “Гласът на Гърция”. След турнето си в САЩ “Ню Йорк Таймс” я нарича “Легендарна”, а “Бостън глоб” я кръщава “Чудото на Гърция”. През кариерата си Гликерия е изнесла повече от 1000 концерта в Гърция, както и на всички континенти. От Аржентина до Монреал, от Африка през Азия до Океания навсякъде е позната като “Гласът на Гърция”.

Издава първия си самостоятелен албум през 1980 – “Anixi” (Пролет).

През 1983-та албумът и “Me Tin Glykeria Stin Omorfi Nyhta” е най-продавания в историята на гръцката музика. През 2001 година, получава награда от Международната Федерация на звукозаписните компании  (IFPI) в категория “Най-полулярна певица”.

ОФИЦИАЛНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕВИП: 150лв., Трибуни: 60лв., Терен: 55лв.

Начало: Събота, 23 Юли 2016, 20:30ч., АРЕНА СОЗОПОЛ

Цени на билетите за концерта на Гликерия в Созопол на 23 юли може да намерите в мрежата на Eventim.bg

Международна кариера

Гликерия е пяла в концерти в Гърция и в чужбина – Европа, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Кипър, Израел и Турция. През лятото на 1993 г. тя пее за пръв път в Израел и завършва изпълнението си със собствена завладяваща версия на еврейската народна песен „Шабехи Йерушалиим“ на иврит. Благодарение на своите успешни концерти в Израел, тя е обявена за най-популярен чуждестранен изпълнител там; кметът на Йерусалим ѝ връчва златен ключ на града (1994). Три албума са пуснати в Израел по това време, всички за кратко стават златни – „Гликерия Голдън Хитс“, „Фар Ъуей“, „Гликерия – 14 класикс“. През 1998 г. тя е единственият чуждестранен изпълните, поканен да пее на мемориалната церемония в памет на Ицхак Рабин.

Първият ѝ албум във Франция е „Голдън Хитс – Дъ войс ъв Грийс“. През 1998 г. е издаден нейният втори албум във Франция. Тя взима участие в два албума на американския лейбъл Путомайо и в компилации, пуснати в Европа.

През 1999 г. тя изнася два концерта в Тел Авив с Оркестъра на Израелската филхармония. Няколко месеца по-късно концертът излиза като албум на „Сони Класикал“.

През 2001 г. тя участва в албума „Алиф“ на Омар Фарк Текбилек. През 2002 г. изнася концерти с Микис Теодоракис Оркестра, Естудиантина Оркестра и прави общогръцко турне.

През същата година албумът ѝ „Оупън Харт“ е пуснат в Израел, а „Гликерияс Ребетика Сонгс“ – в Турция. На първите награди Арион в Гърция тя получава наградата за най-добър гръцки попизпълнител.

https://www.youtube.com/watch?v=8VIZk8hIFQ4

източници: eventim.bg, Γλυκερία/Glykeria official, Wikipedia

Leave a Comment