Ще свързват яхтеното и общинското пристанище в Созопол

снимка: Ирина Атанасова

Инвестиционната програма на община Созопол за тази година е за 6 272 755 лв., финансирана с 225 500 лв. от целевата субсидия за капиталови разходи за държавни и местни дейности.

Приоритети ще са изграждането на булеварда, който свързва яхтеното и градското пристанище, и реконструкцията на парка при „Света Марина“, където се чества празникът на града.

Имаме предложения за проектиране, за довършване на обекти. Мисля, че ще успеем да изпълним това, което е набелязано като идеи. Трябва да заложим средства и за статуята на Аполон. Ще продължим финансирането на програма за изграждане на крепостните стени, това е проект от три години 

бясни кметът на Созопол Панайот Рейзи.

снимка: Пресцентър Община Созопол

Приключил е вече проектът за реконструкция и укрепване на свлачището между селата Зидарово и Вършило. Сега обаче предстои ремонт на пътя при разклона Зидарово-Вършило-Габър. Заделените средства за целта са 146 300 лв.

 

За основен ремонт на улична мрежа в Созопол са предвидени 1 585 450 лв. За консервация и реставрация на част от крепостен зид и кула на ул. „Кулата“ са заделени 10 000 лв. Заложени са средства и за уличното осветление – в местността Буджака 100 000 лв. и в стария и новия Созопол 70 000 лв. За две фитнес площадки в морския град са предвидени 50 000 лв.

Предстои ни изграждане на канализация и водопровод в селата Равна гора и Извор. Планирани са също така реконструкция, обновяване и енергийна ефективност на четири училища и една детска градина в общината. Тези проекти са на стойност 13-14 млн. лв. Договорите са подписани и очакваме процедурите по обществените поръчки. Ще бъдат заложени средства в бюджета, защото от тази година няма програма, която да е 100% безвъзмездна

уточни кметът. За въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ са предвидени 87 400 лв., а за ОДЗ „Здравец“ – 26 200
лв. За изграждане на закрит басейн към училището са заложени 300 000 лв., а за ремонти на целодневни детски градини – 79 200 лв.

1 thought on “Ще свързват яхтеното и общинското пристанище в Созопол”

Leave a Comment