Ще продължим работата за популяризиране на Созопол като дестинация за културен и поклоннически туризъм

Доста неща успя да направи община Созопол през последната година, както в социалната сфера, така и в здравеопазването и в сферата на спорта. Това коментира кметът на Созопол Панайот Рейзи. “Аз съм доволен и мисля, че хората от общината и от града също са доволни”, коментира Рейзи.

На въпрос какво не е успяла да постигне администрацията в Созопол Рейзи отговори, че не успели да се наложат да продължат да работят по пречиствателната станция. “Това е най-важното. Не успяхме да сложим и първата копка на новата поликлиника. Имаме си задачи в общината, но мисля, че годината беше добра, макар че кризата си настоява навсякъде, за нас годината беше добра”, посочи Рейзи.

Той допълни, че ще бъде трудно в условията на намален бюджет, но обясни, че ще изчака приемането на националния и след това ще се мисли и за бюджета на морската община. Като основно предизвикателство пред общинската администрация на Созопол Рейзи очерта работата по европейските програми.

“Предизвикателствата са основно европейските програми, продължаваме там да работим. Макар че не зная дали е най-добрата формула европейските програми за нас общините, така че каквото и да става, това са едни пари, на които трябва да разчитаме и ще продължим да работим там. Основният проект ни е пречиствателната станция, работим усилено по него. По селските програми имаме класирани три обекта – по канализационните и питейните системи на две села плюс пречиствателните станции”, обясни той.

Рейзи беше категоричен също, че общината ще продължи и работа в посока на популяризиране на Созопол като дестинация за културен и поклоннически туризъм. “Основно рекламираме точно този момент – историческия туризъм и поклонническия туризъм и се надявам, че тази година поне в тази насока да има повече туристи и да дойдат повече пари в общината”, каза още Рейзи.

Източник: ИА “Фокус”

Leave a Comment