Данъчните излетяха над Южното Черноморие

Днес продължава акция „Хеликоптер” по Южното Черноморие. Резултатите от въздушното наблюдение ще бъдат изнесени на брифинг в сградата на НАП Бургас, съобщи говорителят на приходната агенция в морския град Христо Узунов. Най- голям интерес за данъчните представляват луксозните имоти в Свети Влас и местността „Буджака” в Созопол.

Продължаваме с картографирането на луксозните имоти. Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините.

Ние просто си вършим работата. Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци

каза по повод хеликоптерните проверки изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

снимка: Александър Иванов от изложбата му “Черно море: Север-Юг”

Източник: bszone.info

Leave a Comment