Най-новият фестивал на брега на морето – “Созополис”

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 2

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 3Любители театрали, художници, фотографи, аниматори и музиканти от Созопол и селищата ще имат ново поле за изява от есента

Общината е спечелила проект по ОП Регионално развитие на стойност 377 290 лева, като 5% от сумата е финансов принос на Созопол в размер на 18 864 лв. Дейностите, заложени в спечеления проект предвиждат провеждането на съвсем нов Фестивал “Созополис”, насочен  към участието на аматьори от общината.

Програмата на фестивала ще включва мащабна детски ревюта на .школи по музика, театър, фолклорни и модерни танци, занаяти, рисуване с талантливи малки участници от Созополската община.

Предвижда се представяне на театрални и музикални състави на хора в неравностойно положение, концерти на художествени състави от ромските малцинства от общината, улични изяви с участието на професионални групи и аматьори, изложби на фотографи, прожекции на документали и анимационни филми. За създаване на подходящо пространство за провеждане на голяма част от фестивалните дейности ще бъде ремонтирана и обновена сцената на Народно Читалище „Отец Пасиий”.

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 4
Тази есен стартира новият фестивал "Созополис"

В последните четири години Созопол се утвърди като фестивален център на Южното Черноморие.

В рамките на културната програма на община Созопол се провеждат международните фестивали „Морска раковина”, “Созополска панорама”, „Музите” ,франкофонския фестивал”Солей”, кинофестивал „София филм Созопол”, празниците на изкуствата „Аполония”.

Новият фестивал е уникален с възможността, която предоставя на различни общности, групи и индивидуални изпълнители да се представят в различните видове изкуства.

Фестивал „Созополис” ще има пролетно и есенно издание.

източник: Sozopol.org през Прес център Община Созопол