XV Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите” Созопол 2020

XV Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите” Созопол 2020

Заповядайте на XV Международен младежки фестивал-конкурс  на изкуствата „Музите” Созопол 2020

Международен младежки фестивал на изкуствата Музите в СозополСдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли 2020г.,

петнадесето издание на Международен младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” – Созопол 2020.  

          Юбилейният сезон на фестивала е отворен за нови участници от всички области на изкуствата и за нови партньори. Имаме много промоционални предложения, с които може да се запознаете на нашия сайт.

          Тържественото откриване ще се състои на 05.07.2020г.,от 20.00ч., на сцената на Амфитеатър „Аполония”. Continue reading

Откриване библиотеката към "Военно Моски Клуб"-гр.Созопол

Откриха библиотеката към Военноморски клуб Созопол

На 14.11.2014г., тържествено бе открита библиотеката към „Военно Моски Клуб“-гр.Созопол.

Над 50 граждани и гости на гр.Созопол подкрепиха колектива на „ВМК“ гр.Созопол, който с ентусиазъм и любов работи за реализиране на инициативата на ИА ВК и ВПД – гр. Бургас.

Активна помощ за реализиране на това родолюбиво дело оказаха:

  • община Созопол
  • СОСЗР – СОУ „Кирил и Методий“.

Continue reading

Международен младежки фестивал на изкуствата Музите в Созопол

Mеждународен младежки фестивал на изкуствата „МУЗИТЕ“ 2014 Созопол

Международен младежки фестивал на изкуствата Музите в СозополОт 5 до 15 юли в Созопол ще се проведе деветото издание на един от най-атрактивните младежки фестивали – МУЗИТЕ. В продължение на десет дни летния театър „Аполония“ и сцената на Народно Читалище „Отец Паисий“ ще се превърнат в притегателен център за динамичния младежки дух и творческа надпревара за участници от 15 държави.

Фестивалът е включен в културната програма на Созопол и се провеждат под патронажа на Кмета – г-н Панайот Рейзи.

Целта на организаторите – Община Созопол и Сдружение „Музите“ е фестивалът да бъде глобално пространство за артистична изява, отворено към новостта за създаване на плодотворни творчески контакти и обмен на креативни идеи между млади творци и артисти.

Continue reading

Созопол търси лични асистенти 1

Созопол търси лични асистенти

Община СозополЕдна алтернатива за работа на регистрираните като безработни граждани от община Созопол

Във връзка с изпълнението на проект ВG051PO001-5.1.04-0089 “Услуги в домашна среда за хора с трайни увреждания и възрастни хора от Община Созопол”, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси „ 2007-2013 г. , съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, по схема за безвъзмездна финансова помощ ВG051PO001-5.1.04 „Помощ в дома” Община Созопол уведомява, че е открита процедура за включване на желаещи хора от град Созопол и селата на общината като социални асистенти.

Кандидатите за социални асистенти работещи по проекта следва да са безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране.

Continue reading

Созопол превзе Индия 2

Созопол превзе Индия

Созопол ще бъде домакин на втория по големина в света форум в областта на минерално-суровинната промишленост  –Балканския конгрес по преработка на минерални суровини

Созопол превзе Индия 3Созопол стана сензацията  в столицата на Индия – Ню Делхи, където в присъствието на над 1300 делегати, представители на над 54 държави от целия свят официално беше открит XXVI Световен конгрес по преработка на минерални суровини.

Още в първия ден на конгреса официално е бил представен пилотния проект на община Созопол и Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“ за организирането и провеждането на най-важното събитие в областта на минерално суровинната индустрия в Югоизточна Европа за 2013 г. – XV Юбилеен балкански конгрес в град Созопол, България. Председателя на Организационния комитет – проф. д-р Иван Нишков и проф. доц. Владко Панайотов – вицепрезидент на Интерпарламентарната група за минерални суровини към Европейския парламент представиха пред световната общност възможностите на град Созопол за организиране и провеждане на втория по големина в света форум в областта на минерално-суровинната промишленост  – Балканския конгрес по преработка на минерални суровини.

Continue reading

Пътстрой ще чисти снега в община Созопол 4

Пътстрой ще чисти снега в община Созопол

Пътстрой ще чисти снега в община Созопол 5
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Старозагорската фирма „Пътстрой” е спечелила обществената поръчка за зимно почистване на Община Созопол.

Дружеството е единственият участник в процедурата. Договорът е за 2 години, а общата му стойност може да достигне до 200 хил.лв. без ДДС.

Срещу тази сума компанията ще трябва да рине снега и опесъчава 60 км от общинската пътна мрежа, както и магистралните улици около Равадиново, Атия, Росен, Равна гора, Зидарвоо и Созопол.

Continue reading

Мирослав Найденов ще се срещне с рибарите в Созопол 6

Мирослав Найденов ще се срещне с рибарите в Созопол

Мирослав Найденов ще се срещне с рибарите в Созопол 7
снимка: www.sozopol.org

Община Созопол кани жителите на общината на среща с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов във връзка с новите изменения в Закона за рибарството и аквакултурите.

Срещата ще се проведе на 17 октомври 2012 г., сряда от 17.30 часа в Заседателната зала на общинския съвет в Созопол.

Созопол откри нова детска площадка 8

Созопол откри нова детска площадка

Созопол откри нова детска площадка 9Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и гл.архитект на общината д-р Румен Александров в качеството му на президент на Ротари клуб – Созопол прерязаха лентата на най-новата детска площадка в града. Откриването на модерният детски кът съвпадна с Международния ден на детето и събра много деца и родители на празника.

Сред официалните гости бяха зам. кметовете на община Созопол Катя Стоянова и Петя Чапевова, членове и гости на Ротари клуб- Созопол, които отбелязват и 6 години от създаването на благотворителната организация в града.
Continue reading

Созопол с повече паркоместа за лятото 10

Созопол с повече паркоместа за лятото

Созопол с повече паркоместа за лятото 11
снимка: www.sozopol.org

С тях общия брой на осигурените места за колите на територията на общинския център стават 2200. Цената на платените зони ще бъде по 2 лева на час. Осигурен е и паркинг за товарни автомобили.

От 1 юни пък в морския град започва да шета колата за репатриране на автомобили. „Паякът“ влиза в действие с цена на санкцията от 50 лева за неправлино паркиране.

По правилник зареждането на магазините в туристическия сезон ще става по график от 6 сутринта до 10.00 часа.

За поредна, пета година в Созопол няма да има пропусквателен режим.

Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец 12

Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец

Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец 13Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец. Той се изгражда по проект „Повишаване капацитета на пограничните общини за предоставяне на социални услуги и прилагане на политиката на ЕС в социалната сфера“.
Партньори по проекта са община Созопол и община Алпуллу, Турция. Водещ партньор е фондация „Деметра“. Средствата по проекта са на стойност 320 626 евро. По него е предвидено да бъде изграден център за деца в община Созопол и центъра за възрастни хора в община Алпуллу.

Кметът на морската община Панайот Рейзи и колегата му от турска страна – Ахмед Дургун дадоха съвместна пресконференция. Те изразиха заводолството си от общата работа по проекта.

„Това, което се случва е важно за двете страни. Ще покажа на моя гостенин моя град Созопол и това, с което ние се гордеем“

Continue reading