Данъчните продадоха апартамент в Созопол за близо 95 000 лв 1

Данъчните продадоха апартамент в Созопол за близо 95 000 лв

Данъчните продадоха апартамент в Созопол за близо 95 000 лв 2Апартаментът е бил собственост на юридическо лице – фирма от строителния бранш, която е имала неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения и поради това имотът е бил възбранен като обезпечителна мярка. В конкретния случай задълженията на фирмата надхвърлят един милион лева. Сред другите обезпечени активи са атрактивни имоти по Черноморието – три апартамента в град Царево и един в Бургас.

Публичната продажба е извършена от дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители“ в НАП Бургас. Дирекцията обслужва 353 фирми от Бургаска, Ямболска и Сливенска област, които съставят профила на едрия бизнес в региона.

Continue reading

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас 3

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас 4„Най-лукзони имоти наистина видяхме в местността Буджака, край Созопол, където има къща с кръстове и статуи,  и на Райския залив. Заснехме и няколко луксозни селища от затворен тип с по 20 къщи и 20 басейна”, каза Шарпов.

Над 60 луксозни имоти са заснети и картографирани при акция „Хеликоптер” днес на Юг и Север от Бургас. Това съобщи директорът на НАП Бургас Румен Шарпов. Според данъчните по Южното Черноморие няма фрапиращи имоти или нещо уникално, за разлика от заснетите палати край София и язовир Ивайловград.

Continue reading

Данъчните излетяха над Южното Черноморие

Данъчните излетяха над Южното Черноморие 5Днес продължава акция „Хеликоптер” по Южното Черноморие. Резултатите от въздушното наблюдение ще бъдат изнесени на брифинг в сградата на НАП Бургас, съобщи говорителят на приходната агенция в морския град Христо Узунов. Най- голям интерес за данъчните представляват луксозните имоти в Свети Влас и местността „Буджака” в Созопол.

Продължаваме с картографирането на луксозните имоти. Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините.

Ние просто си вършим работата. Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци

Continue reading

Aкция – 5-метров Христос чака данъчните в Созопол

Aкция - 5-метров Христос чака данъчните в Созопол 6
Личната статуя на Христос на бизнесмена Лолов стърчи в Буджака Снимки: Google Earth

Разпятието се издига в имението на издирван за измами бизнесмен в буджака

„Да дойдат бирниците, има какво да видят“, шушукат вече в созополския квартал Буджака. Отскоро го наричат „азиатската част“ на града. Подобно на Истанбул и Созопол е разделен на две части – едната с античната архитектура и хилядолетна история и другата част в местността Буджака, достъпна само за баровците, обясняват хората, пише „Стандарт“ по повод проверките на НАП.
Всъщност Буджака край Созопол ще се окаже най-интересната зона за данъчните в Бургаско. В последните години на метри от морския бряг там изникнаха огромни хасиенди, собственост на политици, митничари, строителни босове, интелектуалци от страната.

Continue reading

Зоркото данъчно око ще наблюдава и Аполония

Зоркото данъчно око ще наблюдава и Аполония 7
© sxc.hu

Очаква се данъчни служители да правят масови проверки в заведенията в Созопол по време на фестивалните дни на Аполония.

Пред Дарик от Националната агенция за приходите съобщиха, че проверките ще бъдат част от масираната акция на данъчните по Черноморието. Освен тях, от агенцията за приходите следят и всички по-големи културни събития и концерти.

Припомняме, че фестивалът Spirit of Burgas премина под засиленото присъствие на данъчни инспектори и при него не бяха установени нарушения.

Празниците на изкуствата Аполония ще бъдат открити с музикална премиера. В концерта Precious moments ще участват живеещият в САЩ пианист и композитор на филмова музика Марио Григоров, нашумял с филма „Прешъс“, Елица, Стунджи и Веселин Веселинов – Еко.

Continue reading