Данъчните продадоха апартамент в Созопол за близо 95 000 лв

Апартаментът е бил собственост на юридическо лице – фирма от строителния бранш, която е имала неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения и поради това имотът е бил възбранен като обезпечителна мярка. В конкретния случай задълженията на фирмата надхвърлят един милион лева. Сред другите обезпечени активи са атрактивни имоти по Черноморието – три апартамента в град Царево и един в Бургас.

Публичната продажба е извършена от дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” в НАП Бургас. Дирекцията обслужва 353 фирми от Бургаска, Ямболска и Сливенска област, които съставят профила на едрия бизнес в региона.

5 милиона лева просрочени задължения е събрала дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” за второто тримесечие на годината чрез методите на принудителното събиране. Доброволно погасените просрочия за същия период са 1,7 милиона лева.

снимка: ptp4you.com

През полугодието едрият бизнес на Бургаска, Ямболска и Сливенска област е внесъл в срок над 63 млн.лева данъци и осигуровки, съобщиха от НАП Бургас. Размерът на наложените запори на фирми е надхвърлил 10 милиона лева. Запорирани са плавателни съдове, атрактивни терени по Южното Черноморие, луксозни автомобили, части от ваканционни селища и хотели.

Източник: Econ.bg

Leave a Comment