Рашидов: Находката край Созопол е симпатична, но трябва да се внимава с емоционалните изказвания

Рашидов: Находката край Созопол е симпатична, но трябва да се внимава с емоционалните изказвания 1
Остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити останките, за които беше съобщено че са на Йоан Кръстител. Снимка: Дневник

“Находката край Созопол е много симпатична и приятна. Но трябва да се изчакат резултатите от експертизите”. Това заяви министърът на културата по повод откритите край Созопол мощи, за които беше съобщено, че са на Йоан Кръстител. Той е известен и като Йоан Предтеча и е възвестил пришествието на Исус Христос, а после го е кръстил.

Останките, които се състоят от части от ръка, лицева част и зъб, бяха открити на 28 юли, като няколко дни по-късно министърът за българите в чужбина Божидар Димитров заяви, че мощите са автентични и са на Йоан Кръстител.

Според Рашидов емоционалните изказвания са хубаво нещо, но трябва да се внимава с тях. “Аз като разбрах, че имаме 25 хил. кв.м. за музей и казах – ето ще си имаме Българския Лувър”, заяви още министърът.

Той награди посланика на Армения Сергей Манасарян със “Златен век” за приноса му и активна ангажираност към развитието на българо-арменските отношения в областта на културата.

“Той е много активен, организира интересни мероприятия и обича българската и арменската култура. А те са много близки култури, особено по манталитет. Аз съм почетен гражданин на Армения”, заяви още Рашидов.

Източник: Дневник