Общинския съвет в нова сграда

Общинския съвет в нова сграда 1На снимката: Лентата на новата сграда бе прерязана от председателя на Общинския съвет Красимира Германова, кмета Панайот Рейзи и областния управител на бургаска област – Константин Гребенаров.

 

 

 

 

Общинския съвет в нова сграда 2Общинските съветници ще гласуват електронно като колегите си в Парламента
Вчера официално бе открита новата сграда на Общински съвет- Созопол. Новият дом на общинския съвет се намира на ул.”Аполония” №34 в напълно нова и модерно оборудвана специално за дейността на созополските избранници сграда.

„За мен е голяма чест да открия новата сграда на общински съвет- Созопол. Така общинския съвет има свой дом, където нашите законотворци ще работят още по- добре за благото на жителите на общината. Малко общински съвети могат да се похвалят със собствена сграда, като кмет и бивш председател на общинския съвет ме кара да се чувствам особено горд”- заяви в приветственото си слово по време на официалната церемония по откриване на сградата кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Той благодари на проектанта проф. Александров и на изпълнителяфирма „Пама груп” ЕООД за качественото изпълнение на проекта. Кметът символично връчи ключ от сградата на председателя на общинския съвет Красимира Германова с пожелание да се грижи за нея и заедно с общинските съветници да работят още по- добре в тези прекрасни условия, които са създадени за общинските съветници.


„ Созопол има още една придобивка, с която всички ние, созополчани трябва да се гордеем. Фактът ,че тя е новият дом на общинския съвет допълнително повишава достойнството на това събитие. Безспорно най- големи благодарности заслужава кметът на община Созопол Панайот Рейзи, чиито активност и управленски решения доведоха до този резултат. Пожелавам на общинските съветници ползотворна работа в новия си дом, а на кмета още подобни радостни събития”- пожела областния управител Константин Гребенаров, който само преди няколко месеца бе общински съветник в Созопол.

Общинския съвет в нова сграда 3„Особено съм горда, че откриването на новата сграда на общинския съвет събра днес обществеността на Созопол и е повод за празник на всички нас. Благодаря на кмета, че още като председател на общинския съвет беше инициатор на идеята за сграда на общинския съвет и защото успя въпреки трудностите да реализира проекта, а трудности имаше. „- заяви в словото си председателят на общинския съвет Красимира Германова. Тя пожела на своите колеги, общинските съветници да работят още по- добре, за да са достойни за новата придобивка.

Сред гостите бяха общинските съветници, кметовете на населени мяста в общината. Бивши председатели на общинския съвет, както и председателите на общинските съвети в Средец-Георги Георгиев и на Мездра- Делян Дамяновски. На събитието присъстваха почетните граждани Светослав Гайдаров, Никола Калоянов и Костадин Гайдаров.

Водосвет за здраве бе отслужен от отец Иван,който подари на председателя на общинския съвет Красимира Германова и първия подарък за новата сграда-икона на Исус Христос. Лентата на новата сграда бе прерязана от председателят на общинския съвет Красимира Германова и кмета Панайот Рейзи.

Първи в сградата влязоха общинските съветници и заедно с гостите и граждани разгледаха сградата. Първата спирка бе заседателната зала, където общинските съветници за първи път седнаха на банките си, а на председателското място застанаха председателят на общинския съвет Красимира Германова, областният управител Константин Гребенаров и кмета Панайот Рейзи. Областният управител призна, че благородно завижда за новата сграда на бившите на колеги. Красимира Германова обясни разпределението на банките в залата, като подчерна, че за кметовете за населени места има специални банки , от където ще присъстват на общинските заседания. Първото заседнаие на общинския съвет в новата сграда ще бъде на 30 ноември.

Общинския съвет в нова сграда 4Кметът Панайот Рейзи подари на всеки един общински съветник луксозното издание на историята на Созопол с автор Божидар Димитров с послание „Успехът на Созопол е наша кауза – да работим за нея”.

Залата за заседания е оборудвана с картова система за гласуване, видео система, на която ще се изписват решенията на общинските съветници,както и банки за общинската администрация и за кметовете на населени места в общината. Интегрирана система ще обезпечи комуникациите на общинския съвет. В новата сграда на общинския съвет са обзаведени и работни стаи на общинските съветници от всяка партийно представена група. Създадени са отлични условия за работа на созополските общински съветници, а новата сграда се вписва напълно в стила на стария град.
Строителството на една от най- хубавите сгради в Созопол започва още през 2006 година, заради новооткрития там археологически паметник се прави нов проект и строителството й се възстановява в началото на тази година. Предстои да бъде експониран археологическия паметник, който в момента е консервиран.

Стойността на сградата и оборудването й е на стойност 1 млн. лева. За експонирането на археологическите разкопки в двора на сградата са необходими около 250 хил. лева.

Източници: Община Созопол, Фактор Online