Кен Хенсли пак идва на морето, представя видео в Созопол и Бургас

Кен Хенсли пак идва на морето, представя видео в Созопол и Бургас 1Кен Хенсли пристига в България по покана на фронтмена на Сънрайз Георги Мархолев и музикална къща Холи -Рок арт на 1 юни. Звездата на Юрая Хийп ще участва в тридневни снимки на видео-клип филм на легендарната песен July Morning, която Сънрайз записа и издаде на макси сингъл със заглавие “SUNRIZE…on a July Morning with KEN HENSLEY and JOHN LAWTON”.

На 2 юни групата ще свири полу-unnplugged с Кен Хенсли в Камино в София и ще промотира ретиража на макси-сингъла. В Созопол и Бургас ще бъде проведена тридневната филмова сесия(04,05,06. Юни) на видеото на JULY MORNING . Kен Хенсли с Хамонд-органа си заедно със Сънрайз и Аll Access Project в целия си състав – Георги Мархолев – глас и китара, Ясен Димитров – Хамонд орган, Димитър Семов – барабани, Атанас Атанасов -бас,заедно с дивите Мариета Янева – перкусии и вокали, Павлета Семова и Деси Кондова – цигулка, с актьори, балет, танцьори, струнен оркестър и всички участници ще посрещнат изгрева на Бургаския плаж под звуците на легендарната песен.

Кен Хенсли пак идва на морето, представя видео в Созопол и Бургас 2Мария Каварджикова, Димитър Еленов и Николай Сотиров ще участват също в клипа, както и певеца на Юрая Хийп (в концертни и студийни записи). Знакови места за Бургас и Созопол ще бъдат включени във видеото, както и уникален Хамонд орган „дуел” между Кен Хенсли и Ясен Димитров. Продуцентът на клипа и песента Георги Мархолев довери, че видеото ще бъде показано за първи път на 30.Юни срещу 01. Юли на концерт на Сънрайз И All Access Project в Бургас. Втори макси-сингъл с видеото на July Morning и три авторски песни Сънрайз ще издаде през Август за турнето си с участие то на Кен Хенсли под наслов ‘Rock on the Rocks’- Турнето ще включва места в България свързани с природни забележителности ,както и такива построени от човешка ръка – Белоградчик, Перперикон, Мадара, Созопол, Царевец – Велико Търново, Пловдив, Побитите камъни- Варна, Кра Кра – Перник, крепостта Аида – Хасково. На всички тези места ще звучат песните от новия двоен албум на Sunrize и All Access Project – S.O.S.

За пръв път в България ще бъде издадена автобиографичната книга на Кен Хенсли “Blood On The Highway”. Издателската къща Махалото, заедно с музикална къща Холи Рок Арт плануват да представят книгата повреме на турнето. Rock on the Rocks (R.O.R.). След R.O.R. Сънрайз и All Access Project са поканени от Кен Хенсли, да се включат в европейското му турне,на което ще промотира новия си албум – Love and Other Mysteries с групата си Live Fire. Компанията която издава албума му ще издаде и албумът на Сънрайз S.O.S., който пък Българите ще представят на европейското турне, заедно с Кен Хенсли.

Източник: Бургас24