Две деца и още трима ранени край Созопол 2

Две деца и още трима ранени край Созопол

Петима души са пострадали при катастрофа на обходния път на Созопол, съобщи началникът на Спешно отделение в МБАЛ-Бургас д-р Нигохос Топузян, цитиран от „Фокус“.

Две деца и още трима ранени край Созопол 3
снимка: Булфото

На пътя челно са се сблъскали два автомобила. В едната кола е пътувало семейство с две деца. Момчето е на 14 години и момиченцето – на 8. Децата са прегледани, но нямат травми и наранявания.

При сблъсъка са пострадали родителите им. Бащата е със счупване на левия крак и ще бъде приет в ортопедията. В момента се уточнява състоянието на майката.

В другият автомобил е пътувала 24-годишна жена. Тя има счупване на ръката и също е приета в ортопедичното отделение.

Последваща информация, оповестена от ИА „Фокус„:

Неправилно изпреварване е причина за катастрофата край на разклона за с. Равадиново, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Днес около 08.30 ч. на пътя Созопол – Приморско, в района на разклона за с. Равадиново, възниква пътен инцидент между лек автомобил “Фоксваген поло” със старозагорска регистрация, управляван от 24-годишната Д.М. от Казанлък, движещ се в посока Бургас – Приморско, и лек автомобил “Опел Астра” с благоевградска регистрация, управляван от 42-годишния И.К. от Банско, движещ се в обратна посока.
По първоначални данни “Фолксваген”-а изпреварва колона от автомобили и се прибира в собствената си лента. След това отново излиза в насрещното платно, за да изпревари друг автомобил, но пътят навлиза в десен завой и 24-годишната жена поради липса на пряка видимост допуска челен сблъсък с насрещно движещия се “Опел”.
От сблъсъка “Фолксваген”-ът се самозапалва, като изгаря напълно. Пострадали от инцидента са 24-годишната Д.М., получила фрактура на дясната китка, настанена за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Водачът на “Опел”-а – И.К., е настанен в бургаската болница със съмнения за фрактура на таза, без опасност за живота. Съпругата му е получила фрактура на ключицата, също без опасност за живота, настанена за лечение в бургаската болница. Двете деца на семейството от Банско – на възраст 13 и 9 години, не са пострадали от пътния инцидент.
След допускане на катастрофата пътният трафик в участъка е бил затруднен, но към момента движението е възстановено с нормален ритъм.