Икона на Светите братя Кирил и Методий за кубинския посланик

Икона на Светите братя Кирил и Методий за кубинския посланик 1Извънредният и пълномощен посланик на Куба у нас Херардо Суарес Алварес и съпругата му г-жа Ана-Глория Боуса посетиха църквата „Свети Георги „ в Созопол и се поклониха пред мощите на Свети Йоан Предтеча. Развълнувани те споделиха, че това е най-истинското преживяване за тях от дълго време.

Преди това посланикът и съпругата му бяха приети от кмета на Созопол Панайот Рейзи.” Новината за чудотворните мощи, открити в Созопол и искреното ни приятелство ни доведоха при Вас”- заяви посланикът на Куба при посещението си. „Добрата за всички християне новина стигна и до Куба, откъдето наши приятели ни питаха дали сме видели мощите на Св. Йоан Предтеча”- заяви ще посланик Алварес.

Той получи от кмета Панайот Рейзи  специален подарък- икона на Светите братя Кирил и Методий.” Братята Кирил и Методий са написали нашата азбука и са поставили началото на просвещението на нашия народ. Те са почитани не само в България, но и в цяла Европа, като съпокровители на Европа и родоначалници на идеята за обединена Европа”- заяви кметът и допълни ,че не след дълто, когато приключи ремонта на църквата „Свети свети Кирил и Методий” мощите на Свети Йоан Предтеча, парченце от Светия кръст и мощите на Свети Андрей Първозвани ще бъдат преместени в обновения храм.

Кубинският дипломат и съпругата му дадоха висока оценка на усилията на кметската управа да развива поклонически туризъм в Созопол.

Утре в Созопол ще пристигне посланикът на САЩ у нас г-н Джеймс Уорлик, който ще се поклони пред мощите на Свети Йоан Предтеча.

Източник: Пресцентър Община Созопол