Зоркото данъчно око ще наблюдава и Аполония

Зоркото данъчно око ще наблюдава и Аполония 1
© sxc.hu

Очаква се данъчни служители да правят масови проверки в заведенията в Созопол по време на фестивалните дни на Аполония.

Пред Дарик от Националната агенция за приходите съобщиха, че проверките ще бъдат част от масираната акция на данъчните по Черноморието. Освен тях, от агенцията за приходите следят и всички по-големи културни събития и концерти.

Припомняме, че фестивалът Spirit of Burgas премина под засиленото присъствие на данъчни инспектори и при него не бяха установени нарушения.

Празниците на изкуствата Аполония ще бъдат открити с музикална премиера. В концерта Precious moments ще участват живеещият в САЩ пианист и композитор на филмова музика Марио Григоров, нашумял с филма “Прешъс”, Елица, Стунджи и Веселин Веселинов – Еко.

Театралните премиери са две четения на маса – “Малага” от Лукас Берфус /”Сексуалните неврози на нашите родители”/ под режисурата на Десислава Шпатова, и първата пиеса на Алек Попов “Ковачи” с режисьор Деляна Манева и актьорите Мария Каварджикова, Христо Мутафчиев, Владимир Пенев, Стоян Алексиев, Валентин Ганев, Цветан Алексиев.
Съвсем нови са и повечето филмови заглавия в програмата – “осем вечери – девет филма” – четири игрални и пет документални. Премиера ще има “Стъпки в пясъка” на Ивайло Христов, допълва БТА.

Източник: DarikFinance.bg