Басейн и млечна кухня за 300 дни

Басейн и млечна кухня за 300 дни 2
Кметът Панайот Рейзи и председателят на общински съвет Созопол - Красимира Германова прерязват лентата
Кметът Панайот Рейзи и председателят на общински съвет Созопол – Красимира Германова прерязват лентата

В навечерието на Деня на християнското семейство и младежта бе направена първа капка за строителството на два нови обекта на територията на град Созопол. Ще се строи млечна кухня и закрит плувен басейн в училище „Св.св. Кирил и Методий” .На събитието присъстваха кметът Панайот Рейзи, председателят на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, много жители и децата от училището, които с удоволствие наблюдаваха събитието.

„Днес стартираме строителството на два много важни за Созопол обекта- закрит плувен басейн и нова млечна кухня. Всеки от тях е чакан с години от нашите съграждани. Наш дълг – на моя екип и на общинските съветници бе да направим всичко възможно за тяхното реализиране”- заяви в приветственото си слово по време на ритуала по първата копка кмета на общината Панайот Рейзи. „Закритият плувен басейн ще даде възможност на децата ни не само да се научат да плуват, което е повече от задължително за малките жители на морския ни град, но ще предостави много добри възможности за развитие на плувните спортове и усмисляне на свободното време. На един по- късен етап плувният басейн ще бъде достъпен за всеки жител на Созопол, което ще повиши още повече значението на неговото построяване- каза още кметът. Той подчерта значението на построяването на новата млечна кухня, като част от последователната политика, която общината води по отношение на децата и младите семейства. Създаването на млечна кухня е един от акцентите на социалната политика на Панайот Рейзи в предизборната му кампания, която той осъществява успешно през първите две години от мандата си.

На тържеството по повод първата копка на двата обекта бе и Димитър Янакиев, президент на „Мидия”АД- строителната фирма, която трябва да завърши строителството им за 300 дни. Той приветства присъстващите със строителството на двата обекта и пожела да има все повече и повече деца и родители, които да ползват услугите им. Димитър Янакиев гарантира качеството на изпълнение на строителните дейности и завършването на закрития плувен басейн и млечната кухня в срок. Той пожела на ръководството на общината и общинските съветници да продължат работата в тази посока, за да се повиши жизнения стандарт на живеещите в Созопол.

Преди първата копка беше отслужен водосвет. Кметът Панайот Рейзи счупи символично бутилка шампанско под аплодисментите на възрастни и деца, присъстващи на събитието. После двамата с шефа на строителната фирма ритуално направиха и първата копка. Строителната техника едва дочака края на официалното събитие и започна планирата за деня работа.

Общата площ на плувното съоръжение е 1065 кв. м, а размерът на басейна е 25 кв.м. на 12 кв.м. Закритото помещение на плувното съоръжение ще бъде с окачена стъклена фасада, а на нивото на басейна са предвидени още лекарски кабинет, две съблекални, треньорски кабинет, душове и тоалетни към всяка съблекалня. Млечната кухня ще бъде разположена на два етажа с 339 кв. м разгъната площ. На първия етаж са предвидени складови помещения, тапла кухня, млечна кухня, хладилни помещения, битови помещения за персонала и топла връзка към сградата на училището. На втория етаж ще бъдат разположени разливочната и приемната за младите майки, които ще ползват услугите на млечната кухня.Общата стойност на двата обекта е 1 479 000 лева.

Източници: Община Созопол, Chernomorie-bg.com