“Sozopol Rock Fest 2011” ще разтърси града в събота

"Sozopol Rock Fest 2011" ще разтърси града в събота 2

Община Созопол и музикална агенция New Face Music Agency стартират “Sozopol Rock Fest 2011”. Рок фестивалът ще се проведе в два дни – 9 и 10 септември и в него ще вземат участие пет български рок банди. Фестивалът се провежда за първи път, но община Созопол има амбиции да го направи традиционен, като идеята е да се дава сцена на българските рокаджии и да се подкрепят млади прохождащи групи.
"Sozopol Rock Fest 2011" ще разтърси града в събота 3
”Градът, който беше любим на Жоро Минчев – най-великият български рок изпълнител, заслужава този фестивал, а българският рок има нужда от подкрепа”, заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи, който се надява, че рок фестивалът ще получи голяма популярност и ще привлича много фенове на българския рок, което  естествено би удължило туристическия сезон в Созопол.

Групите, които поставят началото на новия созополски фестивал, са BG ROCK, ROCKA ROLLA, ERIDAN, BURN WITH ME и STARGAZER.
"Sozopol Rock Fest 2011" ще разтърси града в събота 4

Концертите са от 20.00 ч. в петък и събота на сцената на Аполония, а входът е безплатен. BG ROCK са хедлайнерите на тазгодишният фестивал “Sozopol Rock Fest 2011”. Имат няколкостотин участия на голямата сцена и 9 авторски албума зад гърба си. Стилът им е Hard Rock. През 2005 г. за 10-годишнината на групата е поканен бившия член на групата DEEP PURPLE мистър GLENN HUGHES BAND за съвместен концерт. ROCKA ROLLA са достойна българска банда, която свири единствено и само кавърверсии на хитове от 70-те до днешни дни на известни банди, включително и българска рок музика. Брилянтният глас на Радко Пърлев (китарист и соло-вокал на бандата)кара почитателите на рока да тръпнат в очакване на хард и хеви рока. ERIDAN  е невероятна българска банда, изпълняваща кавърверсии и авторски песни. Групата разчита на тотално сценично присъствие и визията е много добра. Саундът на бандата е невероятен. Съпорт банда са в миналото на Звезди – вокалистът на група АХАТ.

"Sozopol Rock Fest 2011" ще разтърси града в събота 5BURN WITH ME и STARGAZER са млади, даровити таланти, които ще имат честта да забият на голямата сцена на “Sozopol Rock Fest”. Идеята за тяхното участие на тазгодишния фестивал е да се даде път на младите изпълнители и трайно да се установят техните изпълнения на големите сцени.

"Sozopol Rock Fest 2011" ще разтърси града в събота 6
Остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити мощите на Свети Йоан Предтеча; фотограф: Татяна Атанасова, dnevnik.bg

източник: burgasnews.com