Sozopol Fest отново посреща Джулая със силна доза фънк, соул и хаус 1

Sozopol Fest отново посреща Джулая със силна доза фънк, соул и хаус

Sozopol Fest отново посреща Джулая със силна доза фънк, соул и хаус 2
Black Coffee Orchestra

Началото на лятото и празника на изгрева July Morning на 1 юли ще настъпят тази година с плажния фестивал за хаус и фънки музика Sozopol Fest в  Созопол. Събитието се завръща след миналогодишния си дебют, съобщават организаторите.

Хърватският Hideout и сръбският Exit се случват в средновековни крепости; немският Nature One – в модерен вариант на крепост – неизползваема ракетна база; Melt Festival – край изоставени мини. Но асоциацията на повечето от нас за истинско лятно парти е свързана с море, красиви хора, коктейли, уиндсърф, кайт, 24-часа музика

пишат те.

Sozopol Fest ще се състои на плажа на къмпинг Градина. Миналата година, въпреки лошото време, на фестивалната му сцена излязоха Incognito, Jazzanova, Nik Weston, Kraak & Smaak, The Sweet Vandals, Onur Engin, Белослава, Миленита, Dirty Purchase. Тази година, на 29 юни на фестивалната арена ще стъпят бруклинската банда Tortured Soul, за да разтанцуват фестивалната публика с нюйоркски соул, денс и хаус.

Групата стартира официално и тръгва на турне през 2003, често свири в клубове, които никога дотогава не са приемали банди, които свирят на живо. Имат участия от фестивалът Bonnaroo в Тенеси, до британския Big Chill и Java Jazz в Индонезия. Tortured Soul са първата група с live концерт в техно клуб Fabric в Лондон, както и с публика, надхвърляща 15 хил. души на джаз феста в Монреал.

Sozopol Fest отново посреща Джулая със силна доза фънк, соул и хаус 3
Джулай, Созопол; снимка: Роси Ванчева

След тях, за първи път в България като част от Европейското си турне, ще се развихрят южноафриканските хаус „диаманти“ Black Coffee и BUCIE. Black Coffee е пионер на жанра афрополитен хаус: възпитан в клубовете на Йоханесбург, водач на нови тенденции. Смятан е за културен феномен – модерен и ориентиран към бъдещето. Наскоро влезе в книгата на Гинес за най-дългия DJ сет – пуска масивните 60 часа с една ръка за неговата благотворителна организация „The Black Coffee Foundation“, посветена на деца с увреждания в Южна Африка.

В първата нощ на Sozopol Fest публиката ще види ритмичния соул фънки хаус на Tri O Five и на George Quest и DJ Ilko. Втората нощ от Sozopol Fest на 30 юни е запазена за DJ Spinna – диджей, продуцент и ремиксатор, легенда сред световните имена на хип хоп, хаус и соул сцената. Правил е ремикси на Джордж Майкъл, Мери Джей Блайдж и Майкъл Джексън.

Във фестивала ще участват още фънк бандите – Osaka Monaurail, диджей Aaron Dae. От българска страна ще се включат и ще закрият сцената групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou и още няколко имена. На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж и ню джаз.

Можете да закупите билети за Созопол Фест July Morning 2012: eventim.bg 

Sozopol Fest отново посреща Джулая със силна доза фънк, соул и хаус 4

източник: manager.bg