Наградиха най-добрите учители

Наградиха най-добрите учители 1По инициатива на община Созопол за първи път бяха отличени и наградени най-добрите учители в общината. За първи път бе организиран бал на учителя по повод 24 Май-Деня на славянската писменост и култура.

120 учители от всички училища на територията на общината участваха в специалното тържество, организирано за тях. Месец преди това учителските колективи номинираха най-добрите свои колеги, които бяха отличени на учителския бал.

Събитието бе открито от зам. кмета Катя Стоянова, която изказа благодарност за всеотдайната работа и неуморни грижи за възпитанието и образованието на младото поколение. От името на кмета Панайот Рейзи тя изрази твърдата подкрепа на общинската администрация към труда и инициативите на педагозите. Катя Стоянова пожела бала на учителите да стане традиция и да носи удовлетворение на всеки педагог. Отличените учители получиха грамота и луксозното издание на История на Созопол с пожелание от кмета Панайот Рейзи. Поздравления созополските учители получиха и от експерта по организационните въпроси към Инспектората на МОН-Бургас Георги Даудов, който обяви

наградите на просветното министерство. Директорът на училището в Черноморец Йорданка Станчева получи наградата на министър Игнатов и бе един от тримата учители от Бургаска област, която получи покана от президента за участие в празничния коктейл по случай деня на славянската писменост и култура.

Наградените от община Созопол учители:

ОУ ”Свети свети Кирил и Методий”- Созопол-Станка Ганчева Неделчева

ОУ ”Христо Ботев”-Черноморец-Весела Ангелова Костова

ОУ”Христо Ботев”-с.Росен- Светла Андреева

ОУ”Отец Паисий”-с.Равна гора- Станка Стоянова

ОУ ”Христо Ботев”-с.Зидарово-Николина Димова Петрова

ОУ ”Пейо Яворов”-с. Крушевец- Николина Петрова Драганова

ОУ”Христо Смиррненски”-с. Атия-Мария Калчева

За дългогодишна всеотдайна работа като педагог и директор на детската градина в Черноморец- Янка Ташева

Източник: Община Созопол