500 деца участват във фестивала “ Созополска панорама”

500 деца участват във фестивала “ Созополска панорама” 1„Нека вашият талант, младост и красота направят това лято още по-пъстро и желано за гостите на Созопол”- пожела кмета Панайот Рейзи по време на официалното откриване на Международния детски фестивал „Созополска панорама”.

От 23 юни до 27 юни в Созопол се провежда Международния детски фестивал „Созополска панорама”. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Созопол Панайот Рейзи и се организира от Народно Читалище ”Отец Паисий”. В третото издание на фестивала участват над 500 деца-групи и индивидуални изпълнители от България, Русия, Словакия, Украйна, Молдова и Румъния.

500 деца участват във фестивала “ Созополска панорама” 2В продължение на пет дни участниците ще се представят в конкурсната програма, която е в три раздела: музика, танцово изкуство и изобразително изкуство. В танцовото изкуство участниците във фестивала, които са на възраст от 12 до 18 години ще се състезават  в раздела модерен балет и народни танци. Концертите се провеждат всяка вечер от 18.00 часа на сцената на амфитеатъра. Наградените творби при конкурса по изобразително изкуство остават във фонда на фестивала.

Гала- концертът, в който участие ще вземат наградените в различните раздели от първо до трето място ще се състои на 27 юни. Тогава ще се връчат и наградите на журито. Един състав ще получи и специалната награда на кмета Панайот Рейзи.

Източник: Община Созопол