Над 15 000 австрийски пенсионери ще посетят Созопол

снимка на Созопол
снимка на Созопол
Созопол; снимка: Иван Костов

Над 15 хиляди австрийски пенсионери ще посетят  Созопол през месеците април и май за настоящата и 2014 година

Те са членове на Съюза на австрийските пенсионери, който е оглавяван от бившият външен министър на страната.

Летовниците, които са настанени в Слънчев бряг ще посетят Созопол в рамките на целодневен тур, който включва посещение на храм Свети Георги Победоносец, където се съхраняват мощите на св. Йоан Кръстител, Свети Андрей Първозвани и Свети Николай Чудотворец. В програмата на черноморските гости е включена разходка в Стария Созопол и посещение на Археологически комплекс „Свети Николай Чудотворец” в центъра на стария Созопол.

Първото посещение на австрийските туристи ще бъде на днес – 26 април, петък. Предвидена е и среща на австрийската туроператорска фирма с кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

Австрийските пенсионери сами финансират своето пътуване до България. Целият им престой в Слънчев бряг им струва 750 евро. Средната пенсия в Австрия е 950 евро. Очакванията са само от наставянето като приходи  да постъпят 1.5 млн. евро, а общата икономическа полза от пребиваването им у нас ще възлиза на 4.4 млн. евро, в които са включени полетите, настаняването и храненето, екскурзиите и допълнителните обороти.

източник: sozopol.bg