130 години българско училище в Созопол

130 години българско училище в Созопол 1С тържествена Света литургия отслужена от отец Иван в двора на Основно училище ”Свети свети Кирил и Методий” в Созопол бе дадено началото на тържествата посветени на 130 години от създаването на училището. Ученици и учители бяха поздравени от директора на училището Димитринка Щерионова, която в приветственото си слово призова учениците да се гордеят с азбуката на светите братя, която им дава познание и която ни прави достойни в голямото европейско семейство. На учителите пожела дръзновение и успехи в най- благородната професия- учителската.

Под звуците на националния химн бе издигнато българското знаме. Празникът завърши с музикален поздрав от възпитаници на училището.

Приветствие от името на кмета Панайот Рейзи и председателя на общинския съвет Красимира Германова поднесе заместник кмета на община Созопол Катя Стоянова.

Пожелавам ви да успявате в живота със знанията и уменията, които са ви предали вашите учители и ви уверявам, че и занапред общинското ръководство ще подкрепя инициативите на училището, което със своите 130 години доказа, че е важна и необходима институция за града ни.

заяви г-жа Стоянова и им пожела успешно завършване на учебната година.

Юбилейните тържества на Основно училище ”Свети свети Кирил и Методий” започнаха на 11 Май, когато по стар стил се честват братята Кирил и Методий. Рано сутринта във фоайето на община Созопол бе открита изложба-базар с предмети, изработени от учениците с ръководител М.Колева. Събитието бе открито от заместник кмета Катя Стоянова и директора на училището Димитринка Щерионова в присъствието на служители на общината и граждани.

По- късно в училището бе открита изложба на учениците от клуб ”Екопътека”, на която бяха представени цветя и пана, изработени от природни материали.

Източник: Община Созопол