Фондация Елизабет Костова организира созополски семинар по техническо писане

Созопол; снимка: Фондация "Елизабет Костова"

И през 2012-та година фондация “Елизабет Костова” организира семинар по творческо писане, който се провежда в стария град на Созопол

Една съвременна дискусия между автори на художествена литература събира писатели от България и писатели от англоговорящи страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. Участниците се избират на конкусен принцип.

В рамките на три дни интензивни работилници, участващите писатели имат възможност да вникнат в писането си чрез взаимен обмен под ръководството на един англоговорящ и един български писател.

В допълнение към сутрешните уъркшопи, програмата включва специални гост-лекции и неформални кръгли маси, посветени на темите за жизнения цикъл на книгата, работата с литературни агенти, редактори, преводачи и издататели.

24 – 27 май 2012

Към кого е насочен семинарът
За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорящите страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ.
Ще бъдат одобрени общо десет участници.

Стипендии
Всички одобрени за участие писатели ще получат стипендии, които покриват такса-участие, настаняване, храна и пътни разходи.
Прeподаватели
Преподавателският екип през 2012 включва Бари Лопес (САЩ) Деян Енев (БГ), Елизабет Костова (САЩ) и Красимир Дамянов (БГ/Испания).
Програмата на семинара се състои от уъркшопове по писане, лекции, кръгли маси и литературни четения.

 

http://www.facebook.com/Elizabeth.Kostova.Foundation

Тук ще се информирате за участниците и програмите на предишните издания на семинара;
Аудио/видео канала на фондацията ще ви даде възможност да прегледате ключови събития от семинара;
Сборникът с лекциите, изнесени в рамките на семинара се актуализира ежегодно и може да бъде изтеглен в [pdf] или в [mobi] формат.

Условия за кандидатстване

За да кандидатствате е необходимо да попълните онлайн формуляра за кандидатстване. Ако искате да участвате в семинара като български писател, моля кандидатствайте през българската версия на този сайт, като попълните онлайн формуляра на български език и приложите необходимата информация, описана по-долу.

Задължителна информация на български език:
• Биография на кандидатстващия писател (максимум 300 думи):
Моля, отбележете Вашите публикации, писателски признания, публични четения и текст-пърформанси (ако има такива).
• Мотивационно писмо:
Моля, опишете писателските проекти, върху които работите в момента, дейностите, в които се надявате да вземете участие по време на семинара в Созопол и обяснете как Вашето участие ще допринесе за писането Ви.
• Откъс от авторски художествен текст:
Текстът може да бъде разказ, откъс от роман или и двете. Текстът трябва да е минимум 10, максимум 20 печатни страници и да е запазен в следния формат: шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, двойна разредка, 1 800 знака на страница (с интервалите);
• Препоръка:
Необходимо е Вашият препоръчител да изпрати една препоръка до Симона Илиева, координатор на фондация „Елизабет Костова, на имейл: silieva@ekf.bg

Моля, прочетете внимателно условията за кандидатстване преди да попълните самия формуляр, публикуван тук www.ekf.bg/ekfa/bg/apply.php

Ще бъдат разглеждани единствено кандидатури, изпратени от онлайн системата!
Краен срок за кандидатстване 7 март 2012
Прочетете пълната информация относно “Созополски семинар за техническо писане от фондация “Елизабет Костова”

Фондация „Елизабет Костова“ във Фейсбук / Foundation „Elizabeth Kostova“ at Facebook

източник: Фондация “Елизабет Костова” /БГ 

Leave a Comment