Румен Димов: Домакините малтретираха съдията

Снимка: личен архив, Румен Димов - селекционер на ФК "Созопол"

Наставникът на Созопол Румен Димов заяви пред Football24.bg, че съдията на двубоя между Габровница и неговият тим Петър Тютюнджян е бил “жестоко малтретиран” от домакините. Димов поздрави рефера за проявеното мъжество. Двубоят между Габровница и Созопол бе прекратен при резултат 1:5.

Двубоят премина при много тежка атмосфера създадена от домакините, както на терена, създадена от футболистите на домакините, които играят изключително грубо и неспортменски, така и от агресивното поведение на публиката. Моите футболисти играха спортсменски и набързо показаха на всички, че няма как да се уплашат от твърдата и груба игра на Габровница.

Още първото полувреме поведохме с 2:0 след голове на Стефан Тошков и Хаджиев. През второто полувреме поради контузии, смених двамата нападатели, наритани от домакините. Но класата на моите момчета ни позволи да отбележим още три гола чрез Д.Хаджиев и Мустафа Мустафа, който се разписа 2 пъти. Домакините отбелязоха гол много неспортменски, като при паднал и контузен наш играч, те не извадиха топката и без съпротива вкараха гол.

Съдията на двубоя Тютюнджян свири доста мъжки и не се изплаши, за разлика от много негови колеги. В 78 минута при резултат 1:5 той бе нападнат от домакините и жестоко малтретиран, след което веднага прекрати двубоя, който сега ще спечелим с 0:8. Целият отбор, футболисти и ръководство изказват огромно възхищение на този млад рефер и неговите асистенти за мъжкото им, и достоино за уважение поведение по време на двубоя”, коментира Димов.

Leave a Comment