Община Созопол номинира 10-те най- добри спортиста за 2010

За втора година община Созопол организира класация за десетте най-добри спортиста на територията на цялата община и в различните спортове. Всеки клуб е номинирал най-добрите си състезатели, а комисия ще определи първата десетка и ще подреди класацията.

Клуб „Киборг”-Созопол е номинирал двама свои състезатели Георги Николов-Мечката и Хари Димитров Гагосян, който е носител на бронзови медали от републиканско първенство по класически културизъм и от национален турнир. Футболен клуб „Созопол” участва в общинската класация като номинира голмайстора за годината и капитан на отбора Михаил Любомиров Ралев.

Футболът е представен в номинациите и от Димо Богданов Димов от юношеския отбор на с. Росен. Гребен клуб „Созопол” се представя с Константин Любенов Вълчев с два сребърни медала от национални и републикански състезание по гребане-скул и двойката-скул – златните медалисти Константин Владимиров Туфков и Димитър Иванов Янакиев. Номинацията на другия клуб по морски спортове Яхтклуб „Созопол” е Теодор Бижков.

Традиционно с най- много завоювани медали през годината участват клубовете по карате в Созопол и Черноморец. КК „Шогун”-Созопол участва в престижната класация с номинацията на Александра Андреева Швадчина, която спечели златен медал на седмия Международен турнир „Ши сей кан” в София. Другата номинация на созополските каратеки е Кристиян Ивайлов Митев с два златни медала от международен турнир и националното първенство в Габрово. С отлични резултати през изминаващата година са и каратеките на Черноморец. Карате клуб ”Буши до” номинира двама от най- изявените си състезатели- Александра Стоянова Маринова, която само преди дни спечели поредния си трофей- златен медал от откритото първенство на Русия и Деян Бориславов Братков.

Сред номинираните са и състезатели по борба от бургаски клубове, които живеят на територията на община Созопол. Ахмед Тунджай Тахир и Димитър Николаев Тенев са с медали по класическа борба, а Иван Христов Бойчев е с множество успехи в свободната борба.

Източник: Прес център Община Созопол