Международен фестивал за подводни филми в София

Международен фестивал за подводни филми в София

Международният фестивал за подводни филми се организира за втора поредна година от Сдружeние «ЕКОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ».

На 27.04.( Официално откриване),28 – 29 .04. 2012г. в град София,зала ”Дом на киното” всички любители и професионалисти в областта на подводната дейност – водолази, подводни фотографи, оператори, продуценти, океанографи и морски изследователи – ще се съберат в София за IІ Международен фестивал за подводни филми (International Underwater Films Festival – IUFF) , www.ecofest.eu, като целта е да се интегрират повече хора в културното и екологичното общество, да бъдат насочени към проблемите с околната среда и да се провокира тяхната креативност. Фестивалът ще се проведе с подкрепата на EUIFA (European Underwater Images Films Association), а каузата е обвързана с опазването на подводния свят и културното наследство на всички водни басейни в страната.
На събитието гостите ще могат да се “потопят” в уникална изложба с подводни снимки на българския  фотограф и технически водолаз Михаил Заимов. В София ще бъдат представени чужди и български творби, награждавани на престижни европейски фестивали. Гостите и участниците на IUFF също така ще имат уникалната възможност да се запознаят с най-известните постижения в световната продукция за последните 5 години. На срещата в столицата ще са поканени известни чуждестранни и български гости със значим принос в света на подводните снимки.

И тази година ще има много награди, любезно предоставени от DIVETEC Ltd. и DIVING BG.

източник: divingbg.com

Leave a Comment