“Канарчетата” от Ботев Пловдив излизат срещу Созопол от 15:00 часа днес

ФК Созопол

ФК “Созопол” гостува в мача срещу “Канарчетата” от Ботев Пловдив

Началният час на мача “Ботев” (Пловдив) – Созопол бе променен със съгласието на двата клуба. Двубоят от 33-ия кръг в първенството на Югоизточната “В” група ще започне в 15:00 часа в неделя, а не в 18, както е по програма.

Ръководството на “канарчетата” нарочно настояло за изтеглянето на срещата. Ако тя бе останала за 18:00 часа, щяло да има по-малко публика на стадион “Христо Ботев”. Причината за отлива на феновете щял да бъде решителният сблъсък за титлата в Англия между Манчестър Юнайтед и Челси. Мачът на “Олд Трафорд” стартира от 18:10 часа и много “канарчета” щели да го предпочетат пред протоколното домакинство на Созопол. Както е известно, “Ботев” предсрочно се класира в “Б” група, след като вторият Нефтохимик няма шанс да догони селекцията на Костадин Видолов.

В началото на сезона Созопол афишира амбиции за промоция в професионалния футбол, но серия от грешки през есента го оставиха далеч от върха. В момента тимът от черноморския курорт заема 5-ото място във временното класиране, изоставайки с 39 точки от “Ботев”.

През есента първата среща между двата отбора се игра в Царево и завърши с победа 2:1 за “Ботев”. Успехът тогава дойде след обрат в резултата през второто полувреме, като головете за гостите бяха дело на Наско Курдов и Николай Манчев.

източник: Блиц

Leave a Comment