Шофирайте разумно!

Шофирайте разумно! 1
снимка: ИА "Фокус"

До седмица всички камери на КАТ, които следят за нарушения, ще бъдат включени, сподели говорителят на Областна дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Отнася се както за камерите по пътя за Южното Черноморие, така и тези в Бургаско – три по пътя за Созопол и една по пътя за Слънчев бряг.

Това е един обективен фактор, който да констатира нарушенията. Всеки, който се е отправил в посока Южното Черноморие и Слънчев бряг трябва да бъде нащрек, защото след една седмица освен патрулиращите служители ще има видеокамери. Изключително неприятен е фактът, когато вече се получи снимана картина с нарушение, виждате че с всеки следващ ден от неплащането на глоби на КАТ повлича и Изпълнителен лист спрямо длъжника, ако плащането не бъде направено в едномесечен период от оповестяването на нарушението

обясни Рандева.

Както всяка година, така и тази по всяка вероятност ще има командировани служители на реда по Черноморието, но все още техният брой не е ясен и се уточнява. Моторизираното звено „Сигма”, което работи на територията на областта също ще бъде подкрепено от служители на вътрешността.

Според говорителя на Областната дирекция в Бургас има още достатъчно време, тъй като активният летен сезон започва началото на юни.

Разбира се, в края на април идват първите туристи, които почиват в Слънчев бряг, но смятам, че ще успеем да се справим и тази година. Все пак на територията на комплекса действа една от най-добрите системи за видеонаблюдение, която има пряк извод в полицейското управление. Надявам се, че няма да има тежки пътни инциденти. От последното лято броят на катастрофите съществено бе намален и за тежки катастрофи не може да се говори и по пътя Созопол-Приморско, защото целият пътен участък вече е обезопасен с мантинела. По този начин се възпрепятстват тежките челни сблъсъци, които понякога повличаха между 5 до 7 ранени и загинали в една катастрофа

добави Рандева.

Източник: ИА „Фокус“