Читалището в Созопол влезе в глобалната библиотека

Читалището в Созопол влезе в глобалната библиотека 1В Народно Читалище ”Отец Паисий”-Созопол откриха информационен и обучителен център, оборудван с компютърна техника по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”. Той разполага с шест компютъра, които са инсталирани в читалнята за възрастни и в детската заемна читалня.

Центъра бе презентиран пред възрастните читатели и пред детската аудитория.

Любопитството и интересът сред различните възрастови групи е голям, което ни прави оптимисти, че новата услуга, която предлагаме ще бъде от полза за всички”

заяви секретаря на читалището Денка Тодорова.

Читалището в Созопол влезе в глобалната библиотека 2Учениците от третите класове на Основно училище ”Свети свети Кирил и Методий” бяха първите, които се възползваха от компютрите. Те бяха запознати първо с предлаганите възможности на книжния фонд на детската читалня и начините да открият търсения автор или тема. Вероятността предлаганата литература да не е достатъчна за пълното им информиране може да се допълни с наличните компютри и бързия достъп до интернет.

Достъпът до компютрите е безплатен за читателите на библиотеката- подчерта секретаря на читалището Денка Тодорова и допълни ,че ще се обсъжда вариант за ползването им и от жители на града, които не са читатели на библиотеката.

Източник: Прес център Община Созопол