Черноморските общини готвят фурор на туристическа борса

Черноморските общини готвят фурор на туристическа борса 1Алиансът по туризъм в югоизточния регион /АТЮР/  и общините Бургас, Несебър, Созопол, Приморско и Царево заминават за първи път като обединен екип от съмишленици за участие в международната туристическа борса, която ще се проведе по време на 43 международен панаир в сръбския град Нови Сад. Общо 14 български общини ще се включат в престижния форум.

Голямо признание за нас е да сме партньори с БХРА / Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/  при подготовката за участието на  българските представители в тази престижна борса – коментира председателят на АТЮР Мария Инджова.

Бизнес дамата сподели, че за първи път нашата страна участва на борсата в Нови сад, където ще разполага с изложбени щандове с общ размер от 120 кв. м. , а визията на българската зона е решена в морска тематика и представлява голям кораб.

Според Инджова АТЮР, членуващите в организацията общини и хотелиерите ще могат да представят по време на борсата възможностите за туризъм по един съвършено нов начин, директно и без посредници, които оскъпяват крайния продукт, а не носят отговорност за продажбите му.

Благодарна съм на кметовете на Бургас, Несебър,Созопол, Царево и Приморско, които подкрепиха идеята ни за обединение под формата на алианс на туризма в югоизточния регион, за да можем заедно да увеличим стойността на предлаганите услуги и престижа на куротите по Южното Черноморие – заяви още Мария Инджова.

43 международен туристически панаир в Нови Сад ще се проведе от 28 до 30 септември и по време на борсата се очаква Банско да бъде обявен за ски-столицата на Балкански полуостров.

Източник: Дарик