Черноморец откри Лято 2010

Черноморец откри Лято 2010 1С празничен концерт на ансамбъл „Странджа” най- младият български град даде  старт на туристическия сезон. На официалното откриване на площад „Свети Никола” присъстваха много жители и гости на Черноморец. Празничното събитие бе уважено от обищнски съветници и кметове на населени места в община Созопол.

Лято 2010 официално бе открито от кмета на Черноморец Добри Добрев, който пожела на своите съграждани успешен сезон и напомни ,че отговорността за приятното пребиваване на туристите в града е отговорност на всички.”

През годините Черноморец се утвърди като един от най-предпочитаните курорти по Южното Черноморие със добрите условия, които предлага на своите гости и с доброто обслужване на многобройните туристи. Черноморец е онзи желан морски оазис на спокойствие, сигурност и романтична атмосфера, който привлича все повече и повече български и чужди туристи”- подчерта в словото си кмета Добри Добрев. Поздравителни адреси по повод откриване на туристическия сезон в Черноморец изпратиха областния управител Константин Гребенаров и командирът на Военноморска база Бургас комодор Георги Мотев. ”На многая лета” изпя отец Стилиян и пожела успешен сезон на черноморци.

Празничният концерт завърши с пищна заря.

На следващия ден празничните събития ,посветени наоткриването на туристическия сезон продължиха с народни борби и турнир по канадска борба в двора на училището. Близо 80 състезатели  пв четири категории мериха сили, но най- добри се оказаха Петко Славов при мъжете, Нердит Билялов при юношите и Иванка Кирилова при жените.

Турнирът по канадска борба привлече интересът на 30 участника, които се състезаваха в метири категории, като домакините от Черноморец мериха мускули в специална категория.

13.05.2010

Източник: Община Созопол