Хиляди пред мощите на Свети Йоан Кръстител

Хиляди пред мощите на Свети Йоан Кръстител 1С песнопения бяха посрещнати мощите на Свети Йоан Кръстител в катедралния храм „Св. Александър Невски“. Те бяха превозени от Созопол до столицата с брониран автомобил и храна. Районът около кадетралата е със засилени мерки за сигурност, тъй като в събота се очаква пред мощите на светеца да се поклони и руският премиер Владимир Путин.

Очаква се три часа преди да пристигне премиерът Путин, да бъде спрян достъпът на поклонници до мощите. По-рано днес да се поклони пред светите мощи на Йоан Кръстител бе пристигна министърът без портфейл Божидар Димитров.

Той отказа да влезе в храм-паметника „Св.Александър Невски“ през входа определен за колегите му от Кабинета, тъй като не бил важна личност.Именно Димитров застана категорично зад твърдението, че мощите открити в Созопол наистина са на Свети Йоан Кръстител. Заедно с Димитров пристигна и откривателят на светинята проф. Казимир Попконстантинов.

Министърът пристигна с новината, че при разкопки отново археолози са попаднали на свети мощи, но този път реликвите са на българския светец и ученик на братята Кирил и Методий – свети Ангеларий.

Източник: БЛИЦ Новини