Фондация “Созопол” получи наградата за изграждане на имиджа на България като туристическа дестинация

Фондация "Созопол" получи наградата за изграждане на имиджа на България като туристическа дестинация 1Почти половината от туристите в Европа и България през 2020 г. ще са от Далечния изток, най-вече китайци. Тази прогноза направи министърът на икономиката Трайчо Трайков на връчването на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в сряда.

Атракции като мощите на Йоан Кръстител ни поставят на европейската туристическа карта

заяви Трайков, докато връчваше наградата в категорията за изграждане имиджа на България като туристическа дестинация. Тя отиде във фондация “Созопол”, която реставрира голяма част от Стария град, нейно откритие бяха и мощите.

31 награди раздаде асоциацията за 2010 г. на хотелиери, ресторантьори и организации, свързани с туризма. Като атракция бе отличен и аудио-визуален спектакъл на скалния комплекс Аладжа манастир. Една от най-престижните награди – за хотелски мениджър на годината, бе взета от Иван Портних, генерален мениджър на групата “Грандхотел Варна”. Комплексът получи и наградата за ваканционен комплекс на 2010 г. За СПА хотел бе отличен “Хисар”.

Председателят на БХРА Благой Рагин засега е единственият кандидат за президент на световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, стана ясно още на церемонията. Изборите ще са през 2011 г.

Източник: 24 часа