Фестивалното радио „Аполония” отново в ефир

След две години прекъсване радио „Аполония” ще звучи на честота 93.7 FM в тясно сътрудничество с БТК , Община Созопол и Радио Франс Ентернасионал, което излъчва в София на 103.6 FM. Като част от световната мрежа на Радио Франс, РФИ е единствената чужда медиа, която продължава да информира българските слушатели на български език за всички важни политически, икономически и културни събития от света.

И тази година Празниците на изкуствата Аполония са единствения Международен Фестивал на културата в България със собствено радио. То ще излъчва програма от 31 август до 9 септември. В програмата директно ще бъде предавано откриването на Фестивала от неговия директор проф. Димо Димов. В предаванията „Днес” и „Въпреки” с водещ Стефан Джамбазов ежедневно ще се отразяват акцентите от пъстрата фестивална програма. Предаването „Контекст” на Тони Николов ще срещне слушателите с литературните премиери на Любчо Георгиевски и Илия Троянов.

Музикалната програма на Фестивала ще присъства в предаванията „Дюкян Меломан” на Явор и Маргарита, „Класика” на Борислав Ковачев и „Тера Музика” на Виктор и Данчо.

Източник: predavatel.com