Учредиха официален фен клуб на ФК „Созопол”

Учредиха официален фен клуб на ФК „Созопол” 126 активни фенове  на ФК ”Созопол” учредиха Централен клуб на привържениците на ФК”Созопол”.

Учредяването на централния фен клуб стана в присъствието на Румен Димов, изпълнителен директор на тима,  капитана на отбора Михаил Ралев и общинския съветник Гено Пухов,  председател на Комисията по спорт, култура, образование, здравеопазване, вероизповедание и социална политика.

Участниците в учредителното събрание бяха запознати с целите, които си поставя централния клуб на привържениците на созополския отбор.

Идеята е фен клуба да работи в тясно сътрудничество с футболния клуб и да подпомага дейността на школите към клуба, както и в организацията на мачовете.

Това е само началото,след което ще започнем изграждането и на други фен клубове

заяви Румен Димов и допълни, че привърженици на отбора има в Ахтопол, Царево, Приморско, Черноморец, Равда и Бургас. Ще бъде засилен и обмена на информация между ръководството и членовете на Централния клуб и футболния отбор.

Избран бе управителен съвет от седем члена като председател на клуба е Димитър Апостолов, а зам. председател Кирил Батоев. Останалите членове на Управителния съвет са Йордан Илиев, Георги Желев, Евгений Найденов, Стойчо Жавов и Николай Николов.

Насрочено бе и следващото събрание на Централния клуб на привържениците на ФК ”Созопол” за февруари месец, когато клубът ще е вече съдебно регистриран и членовете ще се запознаят с устава му.

Присъстващите се интересуваха, кога отбора ще играе на стадиона и настояваха това да стане възможно най- скоро. Изпълнителният директор на ФК ”Созопол” Румен Димов обясни, че март месец отбора ще може да приеме съперници на созополския стадион. Към момента съоръжението е зазимено, като водата е източена. Първата трева вече е поникнала и специални химикали са разпръснати, за да я предпазят. Още два пъти ще се засажда трева и едва тогава стадиона ще бъде напълно готов. Мачове ще се играят, но няма да тренираме там докато тревното покритие не бъде напълно готово-заяви още Румен Димов.

Той обърна специално внимание на школите към футболния клуб. 84 деца от цялата община тренират в школите за старша, младша възраст, юноши и подготвителна група.

Всички отбори са класирани на челни места в своите групи, което е много добра база на която ние, ръководството ще стъпим, за да създадем отбора с който ще влезем в професионалния футбол

заяви изпълнителния директор и подчерта, че основната задача през следващите две години е попадане на ФК ”Созопол” в „Б” група.

Румен Димов сподели с присъстващите идеята за младежки международен футболен турнир през април месец и изрази надежда, че след като участниците видят нивото и спортната база, в Созопол ще бъдат привлечени и професионални отбори.

Източник: Прес център Община Созопол