Уточниха хронологията на проблема с електрозахранването тази сутрин в община Созопол

Уточниха хронологията на проблема с електрозахранването тази сутрин в община Созопол 1Електроразпределителното дружество за Южна България ЕВН уточни хронологията на проблема с електрозахранването, който възникна тази сутрин южно от Бургас:
• В 04:56 ч. има прекъсване на електрозахранването с продължителност пет минути в кабелен извод Чапла от подстанция Созопол, поради което част от град Созопол е имала смущения в електрозахранването до 05:01 ч.
• По същото време от 04:39 ч има прекъсване на електрозахранването по кабел Вромос, който също идва от подстанция Созопол. Поради това част от град Черноморец и къмпинг Градина са имали смущения в електрозахранването, което в възстановено напълно в 06:20 ч.

•Причината и за двете аварии се оказва в 20-киловолтов токов трансформатор на трафопост, който не е собственост на ЕВН България Електроразпределение АД, в каменна кариера Черноморец. Извън тези смущения в района на южното Черноморие, не е имало други аварийни ситуации и електрозахранването протича нормално.

Източник: ИА „Фокус“