Украински художници с изложба в Созопол

Украински художници с изложба в Созопол 1„Приятели на Созопол” е изложбата, в която седем украински художника представят своите творби. Изложбата бе открита от председателя на общинския съвет Красимира Германова.

Присъствиете ви тук в рамките на фестивала „Раковина” е чест за нашия град, който през лятото се превръща в културната столица на Южното Черноморие-заяви в приветственото си слово при откриване на изложбата г-жа Германова. Изложбата, която ще  гостува на нашия град десет дни  ще ни даде възможност да се докоснем до най-добрите образци на украинското художествено изкуство. Най-краткият път за приятелство между два народа е изкуството и културата. Най- доброто място за скрепяването му е Созопол, който тази година отбелязва 2 620 години от своето създаване

акцентира в обръщението си към гостуващите художници тя и им пожела нови творчески успехи и незабравими спомени от Созопол.

Повече от 100 картини- живопис и масло,както и склуптори са наредени в залите на първия етаж на Художествената галерия в Созопол. Украинските художници за първи път представят свои творби в Созопол. Изложбата- пленер е част от програмата на фестивала „Раковина”, който се провежда под патронажа на председателя на общинския съвет Красимира Германова за четвърта година. Интерес сред посетителите предизвикаха образците от приложното творчество с типичните за украйна етнографски елементи.Част от изложбената площ е предоставено на художниците- графични дизайнери, която е под наслов ”В началото бе логото”.

Изложбата ще се обогатява с творби, които художниците ще сътворят по време на престоя си в Созопол.