Туроператори от бившите Югославски републики посетиха Созопол

Туроператори от бившите Югославски републики посетиха Созопол 1Туроператори и хотелиери от бившите Югославски републики Сърбия, Косово,Македония, Черна гора и Хърватска, Босна и Херцеговина посетиха Созопол през уикенда. Те бяха в града по покана на кмета Панайот Рейзи като за гостите бе организиран туристически тур на забележителностите на Созопол и мултимейдиина презентация на туристическия продукт, който предлага община Созопол.

Делегацията от близо 25 представители на туристическия бизнес на седемте бивши югославски републики бяха посрещнати от общински служители пред параклиса „Свети Николай” по стар български обичай с хляб и сол. Гостите разгледаха параклиса и посетиха Археологическия музей. Там те изслушаха беседа и разгледаха експонатите. Впечетлени от историята на Созопол туроператорите си направиха снимки до някои от най- ценните музейни експонати.

Опознавателната разходка из Созопол продължи с посещение на музея на фондация „Аполония” и Етнографския музей. Туроператорите бяха изключително впечетлени от реставрираната и въстановена крепостна стена. Те изразиха мнение ,че невероятното съчетание между история и хубави хотели на морето ще привлече интереса на техните туристи. В хотел ”Амон Ра” туроператорите от бившите югославски републики присъстваха на презентация на туристическите възможности и перспективи на община Созопол и се срещнаха със местни туроператори и хотелиери. Опознавателната среща премина делова и много от туроператорите стигнаха до конкретни предложения и оферти.

Посещението на чуждите туроператори е част от политиката на община Созопол за привличане на нови туристи в Созопол. Още по време на туристическата борса в Белгарад, където общината участва със собствен щанд стана ясно, че Созопол има реална възможност да върне сърбските туристи по родните плажове и да привлече нови. Последователната политика на общинската администрация за привличане на нови туристи даде резултат още миналата година, когато градът стана притегателен център за румънските туристи. Това лято чакаме сръбски туристи- обнадеждени са браншовиците от Созопол, присъствали на срещата с туроператорите от страните от бившата Югославска република.

Източник: Община Созопол