Тракийското дружество се сдоби със свой клуб

Тракийското дружество в Созопол вече има свой клуб, където да се събират неговите членове. Новата придобивка бе официално открита в присъствието на десетки гости в деня на Тракия- 26 март.

Местните тракийци разполагат с две помещения в бл. 12, които община Созопол им предостави. Те бяха осветени от отец Иван, който по-късно показа проект на бъдещия облик на църквата “Св. Св. Кирил и Методий”, построена от предци на тракийците. На освещаването дойдоха кметът Веска Караманова, представители на Общинския съвет, много граждани. Домакинът Гено Пухов, който е председател на местната организация, благодари на общината за предоставените помещения и лично на Караманова като един от големите спонсори, помогнали да се отремонтира и обзаведе клуба и пожела повече хора да го посещават и да развиват културно-просветна дейност. След официалната част, женският състав към дружеството – “Тракийска китка” поздрави гостите с няколко патриотични песни.

Предишния ден в църквата “Св. Георги” местната организация организира панахида в памет на загиналите тракийци, а по-късно бяха поднесени и венци в градската градина.

Източник: sozopol.bg