България - Магията живее тук!

България срещу Исландия

България срещу Исландия 1Скъпи приятели, преди известно време ни направи впечатление едно интригуващо сравнение между рекламните клипове на България и Исландия.

Решихме да го покажем тук за да го споделим с всички вас.

„Клипът е предназначен за масов и специализиран летен и зимен туризъм в България“

Continue reading

Кметът на Созопол очаква по-ниски цени през летния сезон догодина

Кметът на Созопол Панайот Рейзи каза още, че след откриването на мощите на Свети Йоан Предтеча най-голямо е увеличението на туристи от Русия, Украйна, Беларус. Увеличава се и броят на посещенията на туристи от Румъния и Гърция, както и от България.

Кметът на Созопол очаква по-ниски цени през летния сезон догодина 2
Снимка: Илияна Лулева

Община Созопол отделя средства от бюджета си, за да осигури и финансово участието си в туристически борси.

Ние от тази година ще започнем активно да рекламираме поклоническия туризъм. Участието ни в туристическите борси допринася и за развитие на туризма в региона. Около 30-40 хил. лв. отделяме, за да участваме в борсите


каза още той.

Continue reading

Рекламен трик – Брад Пит шетал из Созопол

Рекламен трик - Брад Пит шетал из Созопол 3
Снимка: Труд

Агенции за имоти могат да си направят алтернативен Ловно-рибарски съюз. Примамващите им оферти вече граничат само с авджийски легенди в стил “Стрелях по заек, то излезе мечка”.

Чуйте най-новия брокер-Бисер: “Брад Пит, Анджелина Джоли и Ралф Файнс са гостували в Созопол, за да почерпят от неговата красота и незаменим чар. На това се дължала все по-голямата популярност на българския Сен Тропе”. Така наша агенция представя просторна, луксозно обзаведена къща в Созопол в средиземноморски стил с цена 850 000 евро.


Continue reading

Ще продължим работата за популяризиране на Созопол като дестинация за културен и поклоннически туризъм

Ще продължим работата за популяризиране на Созопол като дестинация за културен и поклоннически туризъм 4Доста неща успя да направи община Созопол през последната година, както в социалната сфера, така и в здравеопазването и в сферата на спорта. Това коментира кметът на Созопол Панайот Рейзи. „Аз съм доволен и мисля, че хората от общината и от града също са доволни“, коментира Рейзи.

На въпрос какво не е успяла да постигне администрацията в Созопол Рейзи отговори, че не успели да се наложат да продължат да работят по пречиствателната станция. „Това е най-важното. Не успяхме да сложим и първата копка на новата поликлиника. Имаме си задачи в общината, но мисля, че годината беше добра, макар че кризата си настоява навсякъде, за нас годината беше добра“, посочи Рейзи.

Continue reading

Мащабна рекламна кампания ще представи Созопол на норвежкия туристически пазар

Мащабна рекламна кампания ще представи Созопол на норвежкия туристически пазар. Тя се реализира от скандинавския туроператор “Лилепут Райзер”, в сътрудничество с Българското посолство в Осло и община Созопол с цел възстановяване на туристическата програма от Норвегия в морския курорт през следващото лято. За да популяризират Созопол, на едноседмично посещение в града пристигнаха 12 топжурналисти от водещи ежедневници и списания в Норвегия. По време на визитата си те ще разгледат културно-историческите паметници в Созопол, ще направят и обиколка на по-интересните природни и археологически забележителности из региона. Натрупаните впечатления представителите на медиите ще отразят в норвежките вестници и списания. Днес журналистите, придружавани от представител на Агенцията по туризъм, бяха приети от кмета Веска Караманова, която представи общината и възможностите за развитие на туризма. Гостите проявиха интерес към селския и екотуризъм, както и към политиката за опазване на околната среда в региона. В момента в Норвегия се подготвя каталог с фотоси от Созопол, който ще се разпространява в Скандинавия, стана ясно по време на срещата. Снимките са правени през месец май, когато града посети професионален фотограф от северната страна. Дестинацията Созопол присъстваше на туристическия пазар в Норвегия в края на 80-те години. Завръщането на летовниците ще стане факт с възстановяването на чартърната програма към Созопол от догодина благодарение на туроператора “Лилипут Райзер”.

Източник: Община Созопол