Провериха храната в детските градини в община Созопол 1

Провериха храната в детските градини в община Созопол

Провериха храната в детските градини в община Созопол 2
снимка: www.petel.bg

Инспектори от Регионалната здравна инспекция Бургас проверяват храната на децата в детските градини. От 15 септември влезе в сила Наредба на Министерството на здравеопазването за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детските заведения. С тази наредба се определят изискванията за хранене в общински, държавни и частни детски заведения.

До момента са проверени детските заведения в общините Руен и Созопол. Инспекторита се установили, че като цяло са спазени изскванията на наредбата. В детските заведения храната се предлага по предварителни изготвени дневни и седмични менюта с участието на медицински специалист. При разработването на менютата се използват препоръчителни среднодневни продуктови набори. Предлага се пълноценна и разнообразна храна. Храната се приготвя с печене и варене. На децата е осигурен веднъж седмично прием на риба. Предлагат се плодове и зеленчуци.

В община Руен са извършени 10 проверки от тях в 7 детски заведения е осигурено предлагането на плод като подкрепителна закуска в 10 часа. Осъществена бе среща с общинското ръководство и от вчера вече във всички детски заведения в общината се предлага плод.

Continue reading

Министър Плевнелиев инспектира плаж Хармани в Созопол 3

Министър Плевнелиев инспектира плаж Хармани в Созопол

Въпреки откритите нарушения по Черноморието, няма да се премахват барове и капанчета по плажовете, каза регионалният министър

Министър Плевнелиев инспектира плаж Хармани в Созопол 4Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се включи в работата на проверяващите на плажовете по Южното Черноморие с инспекция в Созопол, съобщиха днес от ведомството му. Въпреки десетките открити нарушения по курортите, няма де се прибегне до разрушаване на барове и капанчета по плажовете в средата на август, дори ако те са изградени в нарушение на закона.

Плевнелиев се закани в началото на следващия сезон туристически сезон догодина същите нарушители да бъдат проверени отново и при откриване на нередности ще се прекратяват концесионни договори и наемни отношения.

Continue reading

Проверка на НАП - Бургас разкри фрапиращи нарушения в Созопол 5

Проверка на НАП – Бургас разкри фрапиращи нарушения в Созопол

Шефът на заведението с 200 места лъжел клиентите с касови бележки менте

Проверка на НАП - Бургас разкри фрапиращи нарушения в Созопол 6Нелегален ресторант беше разкрит по време на данъчна хайка в Созопол съботната нощ. Оборотното заведение, което е с над 200 места, е работело без никакви касови апарати.

Вместо фискални устройства, които да засичат оборотите и приходите, собственикът използвал нерегистриран компютърен софтуер. С хитрата хватка клиентите били заблуждавани, че получават касови бонове със сметката.

Continue reading

По проверка на Константин Гребенаров: 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър

По проверка на Константин Гребенаров: 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър 7
Снимка: bnt.bg

197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър, е показала последната проверка от областния управител на Бургас Константин Гребенаров. Гребенаров заяви, че регистриране на нов настоящ адрес във връзка с местните избори е традиция по морските общини.

Подобно явление е имало и на предните избори, случва се и сега по оста Несебър – Созопол, категоричен е областният управител. След проверка в ГРАО се оказва, че най-голямо увеличение на населението има в Равда, Свети Влас, Тънково в Община Несебър и село Габър в Община Созопол.

Continue reading

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас 8

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас 9„Най-лукзони имоти наистина видяхме в местността Буджака, край Созопол, където има къща с кръстове и статуи,  и на Райския залив. Заснехме и няколко луксозни селища от затворен тип с по 20 къщи и 20 басейна”, каза Шарпов.

Над 60 луксозни имоти са заснети и картографирани при акция „Хеликоптер” днес на Юг и Север от Бургас. Това съобщи директорът на НАП Бургас Румен Шарпов. Според данъчните по Южното Черноморие няма фрапиращи имоти или нещо уникално, за разлика от заснетите палати край София и язовир Ивайловград.

Continue reading

Данъчните излетяха над Южното Черноморие

Данъчните излетяха над Южното Черноморие 10Днес продължава акция „Хеликоптер” по Южното Черноморие. Резултатите от въздушното наблюдение ще бъдат изнесени на брифинг в сградата на НАП Бургас, съобщи говорителят на приходната агенция в морския град Христо Узунов. Най- голям интерес за данъчните представляват луксозните имоти в Свети Влас и местността „Буджака” в Созопол.

Продължаваме с картографирането на луксозните имоти. Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините.

Ние просто си вършим работата. Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци

Continue reading

„Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол

"Гранична полиция" извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол 11„Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол, съобщиха от Областната диркеция на МВР в Бургас.

Вчера в 15.30 часа в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение по телефона за възникнал инцидент на рибното пристанище в града. Изпратеният незабавно полицейски екип е установил, че е нанесен побой на 46-годишна жена, която се легитимирала като главен експерт “Бизнес развитие” към Министерство на земеделието и офицер по сигурността към държавните пристанища на РБългария.

Continue reading