Гръцките дружества от областта отбелязаха тройния празник

Гръцките дружества от областта отбелязаха тройния празник 1
"Танцьорки по душа" снимка: Мариета Танева

Българо-гръцкото дружество „Аполония”- гр. Созопол зарадва своите съграждани с красив концерт, посветен на Националния празник на България- 3 март, Националния празник на Гърция и Благовещение- 25 март.

На 25 март южната ни съседка отбелязва годишнина от въстанието през 1821 г., което довежда до война между Турция и Русия и освобождението на Гърция.

Официални гости на концерта бяха гръцкият консул Николаос Пиперигос и кмета на Созопол Панайот Рейзи. Присъстващите бурно аплодираха участниците на празничиния концерт и заедно с изпълнителите от българо-гръцкото дружество пяха популярни гръцки песни.

Continue reading

Община Созопол „присвоила“ 750кв.м. море?

Жалба от областния управител Константин Гребенаров към Административния съдОбластният управител на Бургас Константин Гребенаров е подал жалба в Административния съд срещу решение на Общински съвет Созопол от 24 ноември 2009 година. Тогава на заседание на местния парламент съветниците са одобрили предложение на общината за частично изменение на плана за регулация и застрояване, състоящо е в изменение на регулационни граници и застройки в кв. 153. Става въпрос за отвоюване от морето на 570 кв.м. чрез изграждане на дига. С решението си съветниците дават съгласие там да бъде обособено УПИ с предназначение – за обществено обслужване на яхтено пристанище. Територията обаче, която ще бъде отвоювана от морето е публична държавна собственост. С лекота съветниците гласуват тя да мине във владение на общината и така дават правото на кмета Панайот Рейзи да се разпорежда с нея.

Continue reading

Кмета дари маратонки на бедни деца, областния управител – хранителни продукти

Кмета дари маратонки на бедни деца, областния управител - хранителни продукти 224 деца от училището в с. Равна гора получиха по чифт маратонки по случай настъпващата пролет от кмета на  Созопол  Панайот Рейзи. Децата са социално слаби и  са изкарали зимата с чехли. Ръководстово на училището направило списъка. Децата нямали  търпение да обуят спортните обувки. Средствата за маратонките са от представителните на кмета. Миналата година той предостави значителна част от представителните си за нуждите на читалищата в общината.

Continue reading