Бал на спортиста в Община Созопол

Бал на спортиста в Община Созопол 1На 17 декември в Созопол се проведе бал на спортиста, на който бяха избрани десетте най-добри спортисти на Община Созопол.

На бала присъстваха 130 деца и младежи, спортисти от 10 спортни клуба към Община Созопол. 10-те най-добри бяха наградени с купи и парични награди.

Първо място взе Александра Маринова – карате, а второто място зае Ахмед Тунджай – борба.

Отличените спортисти получиха приветствия от заместник кмета на общината – Катя Стоянова и секретаря на младежта и спорта Илиян Стефанов.

Continue reading

Александра Маринова от Черноморец взе злато на киокушин-кай в Москва

Александра Маринова от Черноморец взе злато на киокушин-кай в Москва 2Нокаута на Сашка влезе в историята на каратето

Четири медала завоюваха българските момичета на откритото първенство на Русия по киокушин-кай за юноши и девойки. Трето място и бронзови отличия са взели Михаела Иванова (14 – 15 г., 50 кг, Бургас) и Силвия Йосифова (16 – 17 г., 50 кг, Велико Търново). На финал се класираха Александра Маринова (16 – 17 г., +65 кг, Черноморец) и Василена Кузмова (14 – 15 г., до 60 кг, Първомай). Сашка (на снимката вдясно), която има сериозен опит при жените, нокаутира съперничката си с първия удар, с което взе и специална награда от организаторите на турнира. Василена обаче загуби решителната среща и остана с утешителната вицешампионска титла.

Continue reading

Община Созопол номинира 10-те най- добри спортиста за 2010

Община Созопол номинира 10-те най- добри спортиста за 2010 3За втора година община Созопол организира класация за десетте най-добри спортиста на територията на цялата община и в различните спортове. Всеки клуб е номинирал най-добрите си състезатели, а комисия ще определи първата десетка и ще подреди класацията.

Клуб „Киборг”-Созопол е номинирал двама свои състезатели Георги Николов-Мечката и Хари Димитров Гагосян, който е носител на бронзови медали от републиканско първенство по класически културизъм и от национален турнир. Футболен клуб „Созопол” участва в общинската класация като номинира голмайстора за годината и капитан на отбора Михаил Любомиров Ралев.

Continue reading