Дамги и козунаци на благотворителният базар в Созопол

Най-вкусните дамги са в Созопол!

Дамгите са сладката тайна на Созопол – това е неоспорим факт! Големи или малки, приготвени в Стария или Новия град – няма значение! Важното е, че тази година на Великденският Благотворителен Базар ще бъдат повече от миналата 2015 година!

Sweet bakery Miss Anet” – Анета Лазова ще се погрижи наред с козунаците и другите сладкиши да опитате и прекрасните, созополски дамги!

Бистро Рибари - СозополОт бистро „Рибари“ отново ще ни гостят с известните си скариди, както и присъщите им морски глезотийки, те винаги знаят как да поднасят морски дарове!

Ако миналата 2015 година не сте успели да опитате от вкусния мед на TeddyHoney, тази задължително го направете! Continue reading

Талантиада с Илиана Балийска в Созопол

Талантиада 2013 с Илиана Балийска в Созопол

Столичната актриса Илиана Балийска, лицензиант на марките „Мини Мис и Мини Мистър” и „Малки Големи Таланти” традиционно, всяко лято прави известното си Шоу в Созопол, за радост на малките и пораснали сладури!
На 28 юли-неделя от 19ч. в Античния театър на Града на Слънцето (ред.бел. Град на спасението), мини госпожици и мини господа от 3 до 12 години ще се забавляват и ще получат много награди.

Записването за участие е един час преди началото – на място. Лентите на победителите в двете възрастови групи-от 3 до 6 и от 7 до 12 години, ще връчи лично патрона на „Мини Мис и Мини Мистър” Созопол-Оригинала-Кмета на Община Созопол – Панайот Рейзи.

Continue reading

Децата на Равна гора празнуваха Международния ден на майчиния език 1

Децата на Равна гора празнуваха Международния ден на майчиния език

Децата на Равна гора празнуваха Международния ден на майчиния език 2С тържество в читалището на с.Равна гора бе отбелязан Международния ден на майчиния език. Музикално-артистичната програма бе подготвена от ръководството на ОУ ”Отец Паисий” в селото и в нея с удоволствие участваха ученици от различни класове на училището. Залата бе препълнена от ученици и родители, а гости на събитието бяха председателя на общинския съвет Красимира Германова, зам. кмета Петя Чапевова и секретаря на Комисията за противообществени прояви на непълнолетните и малолетните Яна Сотирова.

Continue reading

В училище „Отец Паисий” в с. Равна гора работят в изключителен синхрон с деца от три етноса 3

В училище „Отец Паисий” в с. Равна гора работят в изключителен синхрон с деца от три етноса

В училище „Отец Паисий” в с. Равна гора работят в изключителен синхрон с деца от три етноса 4
Станка Коева

-Г-жо Коева, вие сте директор на ОУ „ Отец Паисий” с. Равна гора, общ. Созопол и към момента училището реализира два проекта. Първият проект е „ Етномагия 3 в 1” и е насочен към образователната интеграция на деца и ученици от етнически малцинства. Кои са институциите освен вас които участват в проекта?
Станка Коева: Тази година наистина работим по два проекта. Единият от проектите е към Центъра за образователна интеграция за работа с деца от малцинства към гр. София. Освен това ни партнира в проекта ОУ „Пейо Яворов” в село Крушевец. Заедно с техните и нашите деца ние си партнираме и работим.
– Колко деца са включени и от какви етноси? Има едно становище, че когато не познаваме нещо ние се страхуваме от него, а когато го опознаем сме склонни да го разберем дали това също е цел на вашия проект?
Станка Коева: Това е и основната цел по проектите, по които работи. Ние сме училище, в което се обучават деца от три етноса – български ,турски и ромски. Работим в изключителен синхрон. Не искам да създавам идеална картина за нещата, но ежедневните проблеми или ситуации, които се провяват и те по-скоро са ситуации, а не проблеми разрешаваме, благодарение на това, че се стараем колегите ни да бъдат обучени за работа в мултикултурна среда. Децата от нашето училище към момента наброяват 88 ученика, а в село Крушевец са около 50.
Continue reading

Стартира записването за фестивал "Музите" в Созопол 5

Стартира записването за фестивал „Музите“ в Созопол

Стартира записването за фестивал "Музите" в Созопол 6
Откриване "Музите" 2010

СЪБИТИЕТО

Стартира записването за фестивал „Музите“ в Созопол

Сдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли седмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” – Созопол 2012.

Фестивалът включва две сесии по 5 дни с участници на възраст от 10 до 30 години, представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.

ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Continue reading

Созопол откри плувният басейн за първия учебен ден 7

Созопол откри плувният басейн за първия учебен ден

Созопол откри плувният басейн за първия учебен ден 8
снимка: www.sozopol.bg

На събитието присъстваха председателят на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, ученици,учители и жители на Созопол. Сред гостите бяха и много спортни деятели, както и национални шампиони по плуване от недалечното минало. Демонстрация в новия плувен басейн направи майсторът на спорта от Созопол Тодор Костов, който е дългогодишен инструктор по водно спасяване към БЧК-Бургас.

„Откриваме плувният басейн на Созопол с ясното съзнание, че тази нова придобивка за града е от голямо значение. Първата копка на плувното съоръжение направихме в навечерието на Деня на християнското семейство и го откриваме на първия учебен ден. В това има символика, но и заявен ангажимент от мен и моя екип да продължим да работим за младите хора на Созопол“

заяви по време на официалното откриване кметът на община Созопол Панайот Рейзи .

Continue reading

Вирус порази 80 деца на къмпинг Каваци 9

Вирус порази 80 деца на къмпинг Каваци

Вирус порази 80 деца на къмпинг Каваци 10Вирус порази старозагорския лагер на Каваците

80 от общо 83 летуващи край морето в общинската база на Стара Загора деца са приковани към леглото от тежка вирусна инфекция и се налага да бъдат върнати незабавно за домашно лечение при родителите си. Първоначалната информация, че децата са натровени с храна, бе опровергана от специалистите, прегледали малчуганите.

Едно от заразените деца е в тежко състояние и е настанено в Бургаската болница, съобщи шефът на РЗИ-Стара Загора д-р Златина Нанева. Заедно с други лекари тя е заминала да прибере лагеруващите ученици, които са от 1-ви до 7-ми клас.

Continue reading

Децата на Хонг Конг пеят в Созопол 11

Децата на Хонг Конг пеят в Созопол

Един от най-известните детски ансамбли в цял свят „Йипс“ ще изнесе концерт в Созопол на 7 август, неделя от 20.00 ч. на Амфитеатър Аполония

Децата на Хонг Конг пеят в Созопол 12Уникалната формация ще се представи в Созопол с 50 певци и танцьори. Те включиха града в своето турне в България по покана на кмета Панайот Рейзи, с което участниците в богатия културен афиш на община Созопол излизат извън рамките на Европа.

Авторската им програма за музикално и танцово обучение е отличавана многократно от журитата на международни фестивали. Техните спектакли са посрещани с възхищение от публиката в родната им страна и чужбина. Не случайно Хонг Конг гордо ги нарича културен посланик на своята държава.

Continue reading

VI-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2011 13

VI-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2011

VI-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2011 14
Снимка: burgasinfo.com

От 05 до 15 юли 2011 година в Созопол ще се проведе 6-ти Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”.
Фестивалът се организира от сдружение „Музите” в партньорство с Община Созопол.

Фестивалът е отворен за всички форми на изкуството: различни видове танци, музика, театър,изобразително изкуство, фотография, илюзионно и цирково изкуство, източни бойни изкуства.

ММФИ „Музите“ няма конкурсен характер – всички участници получават диплом и подаръци, осигурени от организаторите и спонсорите.

Continue reading

За Созопол и опазването на паметниците на културата 15

За Созопол и опазването на паметниците на културата

За Созопол и опазването на паметниците на културата 16
Учениците от Созопол отбелязаха Международният ден за опазване на паметниците на културата снимка: прес център областна управа

Децата от училище „Свети Свети Кирил и Методий” в Созопол отбелязаха Международния ден за опазване на паметниците на културата със състезание на тема „Созопол – минало и бъдеще”.

В два кръга те отговаряха на въпроси за своя град на различни теми: неговите символи, история, музеи, древните негови жители, техния бит и култура, развитието на региона.

Отборът на победителите получи за награда посещение на Делфинариума във Варна.

Организатор на честването беше Военният клуб в Созопол.

Continue reading