Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 1

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол

На 1 юли завърши Републиканския шампионат по академично гребане за момчета и юноши младша възраст, който се проведе в Пловдив.

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 2При юношите младша възраст с участие на 17 лодки, шампиона на България за 2011 година на скиф стана Константин Вълчев.

Созополският гребец се окичи със златен медал след като  финишира пръв в оспорваната гонка.В яростна борба за короната на гребането се бореха отборите „Бургас”, „Тракия” и „Електрон”. В този ред лодките настъпваха към финала гребло до гребло, когато на 200 м. от финала Константин Вълчев с отличната си подготовка и воля за победа обърна реда на лодките в своя полза. Така спази заданието на треньора си. Времетраенето на шампиона е 3.40 мин. Този финал бе най- красивия по време на цялото състезание и изправи публиката на крака, която награди победителя с бурни аплодисменти. С тази си победа Константин Вълчев взе короната от лидера, който е с една година по- голям от созополския състезател. Борбата за лидерство продължава за златния медалист от Пловдив с подготовка за Балканиадата, която ще се проведе на 10 и 11 .09. 2011 г. на Златния рог, Турция.

Continue reading

Гребен клуб Созопол - вицешампиони! 3

Гребен клуб Созопол – вицешампиони!

Гребен клуб Созопол - вицешампиони! 4
Младите гребци от Созопол се завърнаха с призове

Завърши държавният отборен шампионат на България по академично гребане, което се проведе на 12-13 май 2011 год. в Пловдив.

От участвалите 50 отбора при възраст младежи/момчета гребен клуб „Созопол“ се класира на второ място и остави след себе си все добри отбори.

Второ място спечелиха четворка със съзтезатели Николай Георгиев, Иван Узунов, Иван Пазвантов и Димитър Кочев с рулеви малкият Стоян Танчев.

Второ място спечелиха на двойка скул Димитър Кочев и Иван Дерменджиев и четвърто място за Росен Бобчев и Яни Иванов.

На скиф Иван Пазвантов се класира на четвърто място.

При юноши- младша възраст на скиф Константин Вълчев се класира на трето място, с което даде сериозна заявка за участие на балканиадата през месец септември в Турция.
Continue reading

Община Созопол номинира 10-те най- добри спортиста за 2010

Община Созопол номинира 10-те най- добри спортиста за 2010 5За втора година община Созопол организира класация за десетте най-добри спортиста на територията на цялата община и в различните спортове. Всеки клуб е номинирал най-добрите си състезатели, а комисия ще определи първата десетка и ще подреди класацията.

Клуб „Киборг”-Созопол е номинирал двама свои състезатели Георги Николов-Мечката и Хари Димитров Гагосян, който е носител на бронзови медали от републиканско първенство по класически културизъм и от национален турнир. Футболен клуб „Созопол” участва в общинската класация като номинира голмайстора за годината и капитан на отбора Михаил Любомиров Ралев.

Continue reading