Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция 1

Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция

Започва първият етап от изграждането на пречиствателната станция 2
Снимка: Илияна Лулева

Стартира проектът за изграждане на пречиствателната станция в Созопол ”Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол-І-ви етап”. В първият етап от изграждането на пречиствателната станция са включени шест подобекта, за които държавното предприятие ПУДООС ще отпусне безлихвен кредит на община Созопол до 35 млн.лева. Подобектите, които ще се изграждат в рамките на първия етап от изпълнение на дейностите по проект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол” са „КПСт Пристанище„ и напорни тръбопроводи до изливна шахта, „ Колектор „Крайбрежен ( от СРШ ( ОК 8 ) на ул. ”Морски скали „ до КПСт ”Пристанище и Колектор „ Провлака „ (от съществуващ канал ( ОК 205 ) на ул. ”Хан Крум„  до КПСт „Пристанище„, КПСт „Хармани” и напорни тръбопроводи до изливна шахта, : „Довеждащ колектор „Созопол” (от изливна шахта на напорни тръбопроводи от КПСт „Пристанище„ и КПСт ”Хармани„ до ПСОВ ”Созопол”, Входна помпена станция на ПСОВ-Созопол и подобект „Дълбокоморско заустване”.

Continue reading

Откраднаха 11 000 евро от руски туристи в Созопол 3

Откраднаха 11 000 евро от руски туристи в Созопол

11 000 евро откраднаха от руски туристи в Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас

Откраднаха 11 000 евро от руски туристи в Созопол 4
Изглед към старото училище, днес картинна галерия снимка: joyradost

Сигналът за кражбата е подаден вчера в Районното управление в Созопол от 44-годишен жител на града.

Той съобщил, че от вилата му в местността Буджака край Созопол, която била ползвана от руски туристи, са откраднати 11 000 евро.

Continue reading

EVN спира тока по Южното Черноморие 5

EVN спира тока по Южното Черноморие

EVN спира тока по Южното Черноморие 6
снимка: ibox.bg

На 1, 2 и 3-ти юни в Созопол предстои поетапно спиране на електрозахранването съответно в „Стар град“, „Нов град“ – Хармани и местност Буджака

ЕВН България Електроразпределение АД уведомява, че във връзка  с извършване на необходими действия по рехабилитация и ремонт на съоръжения от електроразпределителната мрежа през първата половина на месец юни 2011 г. смущения в електрозахранването ще имат клиенти от Созопол, Китен, Приморско, Царево, Черноморец, Ахтопол и с. Синеморец.

Плановите изключвания ще бъдат поетапно за отделните населени места по установен график в периода от 01.06.2011 г. до 15.06.2011 г. без почивните дни за часовете от 10.00 до 15.00 часа.

Целта на извършваните действия следва инвестиционната програма на “ЕВН България Електроразпределение” АД  с цел подсигуряване сигурността на доставките на електроенергия и обновяване на енергийната инфраструктура по Южното Черноморие.

Continue reading

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас 7

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас

Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас 8„Най-лукзони имоти наистина видяхме в местността Буджака, край Созопол, където има къща с кръстове и статуи,  и на Райския залив. Заснехме и няколко луксозни селища от затворен тип с по 20 къщи и 20 басейна”, каза Шарпов.

Над 60 луксозни имоти са заснети и картографирани при акция „Хеликоптер” днес на Юг и Север от Бургас. Това съобщи директорът на НАП Бургас Румен Шарпов. Според данъчните по Южното Черноморие няма фрапиращи имоти или нещо уникално, за разлика от заснетите палати край София и язовир Ивайловград.

Continue reading

Данъчните излетяха над Южното Черноморие

Данъчните излетяха над Южното Черноморие 9Днес продължава акция „Хеликоптер” по Южното Черноморие. Резултатите от въздушното наблюдение ще бъдат изнесени на брифинг в сградата на НАП Бургас, съобщи говорителят на приходната агенция в морския град Христо Узунов. Най- голям интерес за данъчните представляват луксозните имоти в Свети Влас и местността „Буджака” в Созопол.

Продължаваме с картографирането на луксозните имоти. Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините.

Ние просто си вършим работата. Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци

Continue reading

Aкция – 5-метров Христос чака данъчните в Созопол

Aкция - 5-метров Христос чака данъчните в Созопол 10
Личната статуя на Христос на бизнесмена Лолов стърчи в Буджака Снимки: Google Earth

Разпятието се издига в имението на издирван за измами бизнесмен в буджака

„Да дойдат бирниците, има какво да видят“, шушукат вече в созополския квартал Буджака. Отскоро го наричат „азиатската част“ на града. Подобно на Истанбул и Созопол е разделен на две части – едната с античната архитектура и хилядолетна история и другата част в местността Буджака, достъпна само за баровците, обясняват хората, пише „Стандарт“ по повод проверките на НАП.
Всъщност Буджака край Созопол ще се окаже най-интересната зона за данъчните в Бургаско. В последните години на метри от морския бряг там изникнаха огромни хасиенди, собственост на политици, митничари, строителни босове, интелектуалци от страната.

Continue reading

Рено се заби в задницата на Ауди край Созопол

Рено се заби в задницата на Ауди край Созопол 11Вчера около 08.10 ч в оперативната дежурна част на РУ „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за пътен инцидент в кв. „Буджака“. При извършената проверка на място е установено, че по стара пътна отсечка между Созопол и къмпинг „Каваци“ се е движел лек автомобил „Рено Сафран“, управляван от П.А. (34) от София.

При движение с несъобразена скорост, автомобилът не успял да спре и ударил отзад лек автомобил „Ауди“, управляван от С.И. (50) от Созопол.

Continue reading

Ограбиха руски туристки на Буджака, докато спят

Ограбиха руски туристки на Буджака, докато спят 12Вчера около 4.30 ч в РУ „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за извършена кражба от стая в хотелски комплекс в местността „Буджака“. При извършения оглед е установено, че за времето от 00.00 до 04.00 ч на 23.07.2010 г. неизвестно лице е проникнало през отворена врата на терасата откъм двора на комплекса в стая на първия етаж, в която спели две руски гражданки. По данни на туристките, от стаята са откраднати фотоапарат „Канон“, три мобилни телефона, електронен бележник в кожен черен калъф и MP3-плейър. Образувано е досъдебно производство.

Continue reading