“Сънрайз” тръгват към “Чудесата на България” с Rock On The Rocks

"Сънрайз" тръгват към "Чудесата на България" с Rock On The Rocks 2

Кен Хенсли ще пее на “Джулай морнинг” в Царевец и Перперикон

Летище София ще почернее от мотористи утре. Рокерите от клуб “Мото БГ” ще посрещнат живата легенда на “Юрая Хийп” Кен Хенсли. Авторът на July morning идва у нас в подкрепа и за участие в турнето на родната група “Сънрайз” из Чудесата на България, озаглавено Rock On The Rocks 2011. За концертите ще има и специален филм, заснет от режисьора Димитър Еленов. То ще мине през 29 български града, преди да потегли из цяла Европа.

"Сънрайз" тръгват към "Чудесата на България" с Rock On The Rocks 3
снимка: Сънрайз - архив

Това обаче не е обикновено турне. Музикантите ще свирят само из Чудесата на България. Говорим за исторически и културни забележителности като Созопол, Перперикон, Несебър, Кракра, Белоградчик и още много други. Българската група “Сънрайз” ще е в състав Георги Мархолев – фронтмен, китара и хармоника, Христо Стефанов – вокали и бас, Ясен Димитров – вокали и hammond organ, Димитър Семов – барабани, Мариета Янева – перкусии и вокали, Павлета Семова – вокали, Десислава Кондова – цигулка, Михаил Йосифов – тромпет, Вили Стоянов – тромбон, Наско Хаджиев – саксофон, Радослав Тодоров – keyboards, fender piano, и Ламбо Георгиев – звук.

(ред.бел.) Връзка към събитието “Rock On The Rocks Tour” 2011 в социалната мрежа Facebook

Към тях ще се присъедини и Кен Хенсли, който ще пее едни от най-големите хитове на “Юрая Хийп”, които сам е създал. Сред тях са Steeling, The Wizzard, Free Me, Sunrise, Easy Living, Rain и много други. Няма да се мине и без July morning.
По време на купона, който е напълно безплатен, ще прозвучат и 2 от песните в новия албум на Хенсли FASTER – Somewhere In Paradise и Slippinng Away. “Сънрайз” пък ще забият парчета от новия си диск S.O.S. – Bang, Bang – No More Tears, Falling In Love, The Boat, Summer In New York, както и повечето кавъри, включени в новия им албум. Сред тях са Hey Joe, Highway Star, Come Together.

Това турне има и друго послание, обясни Мархолев. И то е нашата инициатива 1 юли да стане официален Празник на Свободния дух.
“Джулая”, както всички го наричаме, се почита тук вече 35 години и е уникален за целия свят.

Кога по-тайно, кога по-наяве, но това е израз на свободата и на волята на цял един народ. Това е израз на надежда, вяра и ново начало. Джулая е един прекрасен летен български празник и наистина си е MADE IN BULGARIA!”

Съвместното турне на “Сънрайз” е в 3 части. Първата е в България. След София, на 25 юни – Кракра – Перник, 27 и 28 – Габрово и връх “Шипка”, 29 – Пловдив, 30 – Бургас, на първи юли – “Джулай” – с посрещане на изгрева на трета буна във Варна, 1 юли – Пантеона във Варна, 2 юли – Побитите камъни, 3 юли – Силистра – резерват “Сребърна”, 4 юли – Русе, 6 юли – Благоевград, 8-и – Дупница. Втората част ще мине през Перперикон, Несебър, Созопол, Белоградчик и през още поне 10 града отличници.

Всички концерти започват в 20,30 ч и са безплатни за феновете. Бира ще има. Който иска кебапчета и чалга, да ходи да се снима във фотото при кино “Сердика”, ама ги закриха и двете.

източник: в-к “Стандарт