Строящият се стадион в Созопол ще кандидатства за 3 звезди от УЕФА

Строящият се стадион в Созопол ще кандидатства за 3 звезди от УЕФА 1
На снимката: Стадионът във Варшава, който се готви да посрещне мачове от Евро 2012 © Reuters

С два паркинга ще разполага новият ултрамодерен стадион в Созопол, който се изгражда, а целта на ръководството на местния футболен клуб е да вземе минимум лиценз УЕФА 3 звезди.

Единият паркинг ще бъде на две нива и ще разполага с двеста места. Другият паркинг е планиран на едно ниво и ще има 128 места, уточни пред БТА изпълнителният директор на клуба Румен Димов.

Базата се изгражда във всички направления, а в момента се вдигат части от трибуните, както и съблекалните. Със сигурност част от стадиона ще бъде покрит, което е задължително условие за лицензиране за международни мачове от по-високо ниво.

Дори и да бъде готов по-рано, стадионът ще бъде официално открит през май или през юни тази година, когато стартира и летният туристически сезон. Най-вероятно от ФК Созопол ще поканят отбор от А група за тържеството, което ще бъде съчетано с приятелски мач.

Созопол заема място в средата на таблицата на Югоизточната В група, но след като базата бъде готова, тимът ще се постарае да спечели промоция в Източната Б група. Следващата проверка на Созопол ще бъде утре срещу отбор от регионалната бургаска група – Ропотамо Приморско.

Източник: dariknews.bg