Стандарт търси най-добрата снимка, подарява почивка на Царевец

Стандарт търси най-добрата снимка, подарява почивка на Царевец 1
снимка: infotourism.net

Един от всички, които изпратят снимка на тема „Моето чудо“, ще получи като подарък от вестник „Стандарт“ – великденски уикенд в „Гранд хотел Янтра“ във Велико Търново, част от веригата „Шарлопов хотелс“.

Предложенията можете да изпращате на електронен адрес chudo@standartnews.com.

В топ 10 на чудесата читателите на „Стандарт“ посочиха Созопол, Перперикон, Несебър, Татул, Велики Преслав, Белоградчишките скали, Деултум, Мадарския конник и Шуменската крепост, Рилския манастир, Царевец и Трапезица.

Конкурсът е част от кампанията на „Стандарт“ за популяризиране на избраните от читателите 10 светини на България. За да ги превърнем и в атрактивна туристическа дестинация, от „Стандарт“ бяха поканили специалисти от бранша и представители на общините по време на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Те се опитаха да намерят най-добрия начин за превръщането на чудесата в атрактивни туристически пакети.

Всяка една от десетте общини показа филмче или видеоклип за забележителностите си по време на изложението. Бяха представени и проектите, които спечелиха финансиране от 1 млн. лева за всяко от чудесата.

В дискусията ще участват главният редактор на вестника г-жа Славка Бозукова, министърът по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев, зам.-министрите на културата Тодор Чобанов и на туризма Иво Маринов, българският Индиана Джоунс проф. Николай Овчаров, шефът на НИМ Божидар Димитров.

АСН