Созопол ще бъде рекламиран на чешкия пазар

Популяризиране на Созопол като туристическа дестинация на чешкия пазар, бизнес и културен обмен договориха на среща в морския град кметът Веска Караманова и посланикът на Чешката република Мартин Клепетко.

Клепетко, заедно със заместник директорът на Чешкия културен център Рихард Козохорски, бе на първо посещение в Созопол. Гостите бяха приети от кмета Веска Караманова, която след срещата ги разходи из древния град.

Созопол ще бъде рекламиран като морски център чрез чешките туристически фирми, стана ясно по време на разговорите. Въпреки, че града винаги се е радвал на традиционен интерес, целта на кампанията е увеличаване ръста на гостите от средноевропейската държава, обясниха от общината.

Акцент на срещата бе поставен и на бизнесотношенията между двете държави. Ще бъдат проучени по-детайлно възможностите за участие на чешки фирми, занимаващи се с канално-помпени и водопроводни инсталации в изграждането на инфраструктурни обекти на територията на община Созопол.

За участие на чешки джаз-формации на фестивала “Аполония” този септември, се разбраха още двете страни. Самият Клепетко е свързан трайно с музиката- той е музикант, увлича се и от фотография. Бе планирано също така гостуването на различни изложби на чешки автори в созополската Художествена галерия по линия на Чешкия културен център.

Клепетко посети музея “Южна крепостна стена” и Етнографския музей. Дипломатът остана възхитен от стария град и си тръгна от Созопол с няколко фотоленти със снимки, направени лично от него.

Източник: sozopol.bg